TOP

Απάντηση Υπ.Οικονομίας: το κόστος για το ΣΔΙΤ στην Πελοπόννησο είναι μεσοσταθμικά στα 69,13 ευρώ ανά τόνο (video)

Tο κόστος διαχείρισης ανά τόνο απορριμμάτων αποσαφηνίζει η επίσημη απάντηση του Υπουργού

Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ.Παπαδημητρίου, όπως αναφέρει σε δελτίο τύπου ο βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδ. Κωνσταντινόπουλος. Στους παρακάτω πίνακες θα δείτε αναλυτικά ανά έργο ΣΔΙΤ Διαχείρισης Απορριμμάτων το κόστος, αλλά και τι συμπεριλαμβάνει. Συγκεκριμένα, τα στοιχεία που κατέθεσε ο Υπουργός έχουν ως εξής:

asdasdadass.jpg

asdasdadass2.jpg

Επίσης, από τα στοιχεία που κατέθεσε ο Υπουργός στη Βουλή, είναι φανερό πως το έργο της Πελοποννήσου είναι το μεγαλύτερο και το πλέον ολοκληρωμένο σε αυτό τον τομέα, για το οποίο επίσης έχει διασφαλιστεί και η μεγαλύτερη χρηματοδότηση από κοινοτικά προγράμματα.

Μάλιστα όπως σημειώνει ο κ. Κωνσταντινόπουλος: “Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη τις τοπικές αντιδικίες και τον εύκολο λαϊκισμό. Μετά την πρώτη επίσημη απάντηση του υπουργείου, όλοι, περιφέρεια, δήμοι, κυβέρνηση, αντιπολίτευση πρέπει να επικεντρωθούν επί του θέματος αυτού και όχι σε άλλα παρελκόμενα, τα οποία δεν αφορούν το έργο. Η ωριμότητα όλων μας, θα αποδείξει αν μπορούμε να δώσουμε απάντηση στα περιβαλλοντικά ζητήματα, στα πρόστιμα που πληρώνουν οι πολίτες καθώς και στη δημιουργία 1000 νέων άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας, που απαιτούν απάντηση στην πράξη. Ας είναι η απάντηση του Υπουργού μια πραγματική βάση για συζήτηση χωρίς υπερβολές και λαϊκισμούς. Καλούμε την Κυβέρνηση να αποφασίσει επιτέλους αν θα προχωρήσει το έργο”.