Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Απίστευτο! «Άδειο» φάκελο έστειλαν για το αλιευτικό του Μαράθου – Πολιτικά έκθετος ο Τατούλης – Αποκαλυπτικά έγγραφα από Μαντά

Μπορεί να μοιάζει απίστευτο αλλά για ένα έργο σημαντικό για την περιοχή της Μεσσηνίας που ετοιμαζόταν χρόνια – ο λόγος για το Αλιευτικό Καταφύγιο του Μαράθου – οι ιθύνοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου έστειλαν σχεδόν «άδειο» τον φάκελο του έργου, στην αρμόδια αρχή για να αξιολογηθεί. Όπως είναι φυσικό, η εξέλιξη αυτή αφήνει έκθετους όσους «πανηγύριζαν», με μια ντουζίνα – και παραπάνω – από ελλείψεις να σημειώνονται, και πλέον, να πρέπει να καλυφθούν μέσα σε λίγες ημέρες. Την αποκάλυψη αυτού του νέου επεισοδίου με το χαρακτηριστικό έγγραφο έκανε ο Περικλής Μαντάς.

Από τους «πανηγυρισμούς» οδηγηθήκαμε λοιπόν στη ντουζίνα των ελλείψεων μέσα στον υπό αξιολόγηση φάκελο του έργου με την υπόθεση να κρίνεται πολύ σοβαρή πέρα από την όποια ευθύνη και ανεπάρκεια υπάρχει. Έκκληση πλέον γίνεται να μην χαθεί το έργο και να δοθεί έστω κάποια παράταση ή να υπάρξουν συνθήκες που να επιτρέπουν την δρομολόγησή του… Οι όλες διαστάσεις με φόντο τα όσα και πριν από λίγο καιρό σημειώνονταν προσεγγίστηκαν στον σχολιασμό στην τηλεόραση BEST.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ


Πολιτικά έκθετος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης με τα όσα υποστήριζε για την ένταξη του έργου που αφορά στο Αλιευτικό Καταφύγιο του Μαράθου. Από τα “πανηγύρια” στη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ πως… το έργο εντάχθηκε και προχωρά – εκεί που τα έβαζε με άλλους και τα μέσα ενημέρωσης που ανέδειξαν τις όλες διαστάσεις του ζητήματος και τις ελλείψεις – βρισκόμαστε σήμερα σύμφωνα με τα όσα κάνει γνωστά ο περιφερειακός σύμβουλος και πολιτευτής της ΝΔ Περικλής Μαντάς, στον… “άδειο” φάκελο.

Το έγγραφο της “Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Αλιείας και Θάλασσας” με α.π. 4064, είναι άκρως αποκαλυπτικό για την προχειρότητα με την οποία η Περιφερειακή Αρχή Τατούλη χειρίζεται σημαντικά έργα, τα οποία κινδυνεύουν να χαθούν, με τις ημερομηνίες πλέον να είναι ασφυκτικές, όπως αναφέρει και η αρμόδια υπηρεσία.

Αξιοσημείωτο το γεγονός πως  όχι μια, ούτε καν δύο ή άντε τρεις, αλλά 12 – ναι 12 – είναι οι επισημάνσεις για τις ελλείψεις. Και τι (δεν) λείπει, έως και τα απλά… Δείτε:

Στοιχεία που να τεκμηριώνουν την αρμοδιότητα του δικαιούχου να υλοποιήσει την πράξη

Η χρηματοοικονομική ανάλυση για τον υπολογισμό των καθαρών εσόδων από τη λειτουργία του αλιευτικού καταφυγίου.

Τους ζητούν επικαιροποιημένη μελέτη σκοπιμότητας, καθώς αυτή που κατατέθηκε είναι προ 8ετίας!!!

Ο φάκελος δεν είχε καν – όσο και εάν μοιάζει… απίστευτο – την απόφαση έγκρισης Περιβαλλοντικών όρων και τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων!

Γνωμοδοτήσεις των αρμοδίων φορέων και είναι πολλοί αυτοί οι φορείς από Ενάλιες Αρχαιότητες, Εφορία Αρχαιοτήτων, και την Επιτροπή γνωμοδότησης του Υπουργείου.

Και δεν σταματάει εδώ το… πράγμα, απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης, απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας,  βεβαίωση ανάληψης λειτουργίας και συντήρησης του έργου από τον αρμόδιο φορέα (λιμενικό ταμείο Μεσσηνίας), βεβαίωση από την οικεία Λιμενική Αρχή, τα τεύχη δημοπράτησης (που είναι;), ο ΣΑΥ…, ο ΦΑΥ…, λοιπά στοιχεία που σχετίζονται με τον ΔΕΔΔΗΕ, μέχρι και τεχνικά στοιχεία!!!!!!!

Είναι δε χαρακτηριστικό πως μέσα σε ένα 20ήμερο καλούνται να καλυφθούν όλα μα όλα – όσα υποτίθεται προετοίμαζαν εδώ και χρόνια(!!!) – διαφορετικά το έργο με απλά λόγια χάνεται… “αν και μέχρι την προαναφερθείσα ημερομηνία δεν έχουν υποβληθεί τα παραπάνω στοιχεία στην υπηρεσία μας η αξιολόγηση της πρότασής σας δεν θα προχωρήσει και θα απορριφθεί”, του σημειώνουν εμφατικά τα στελέχη, την ώρα που ο χρόνος πλησιάζει στην εκπνοή.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΣΑ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ BEST

Πολιτικός εμπαιγμός, πολιτική ανεπάρκεια που αφήνουν τους “πανηγυρίζοντες” έκθετους!

Δείτε τι έλεγαν σε πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κόρινθο.

Δείτε το αποκαλυπτικό έγγραφο με τις 12 και πλέον ελλείψεις του φακέλου, στα έγγραφα που ακολουθούν και τι σημειώνει σε γραπτή του δήλωση για το θέμα ο Περικλής Μαντάς:

ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΜΑΡΑΘΟΥ ΕΙΔ ΥΠ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ ΜΑΝΤΑ – ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ

“Η Μαραθούπολη με άδειο φάκελο δεν θα αποκτήσει σύγχρονο αλιευτικό καταφύγιο.

Η αλήθεια είναι πάντα αμείλικτη. Ειδικότερα, όταν βγαίνει στο φως, εκθέτει όλους αυτούς, που προσπαθούν με ψέμματα να καλύψουν την οργανωτική τους «γύμνια».

Η Μαραθούπολη με άδειο φάκελο δεν θα αποκτήσει σύγχρονο αλιευτικό καταφύγιο. Άραγε πόσες θητείες χρειάζεται ο κ. Τατούλης για να συμπληρώσει έναν φάκελο για την εκτέλεση ενός λιμενικού έργου;

Οι χαρές και τα πανηγύρια κρατούν λίγο. Όπως, λίγο ακόμη θα κρατήσει και η πολιτική «κοροϊδία», που βιώνουμε στην Πελοπόννησο”.