Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη οι πληττόμενες κλειστές επιχειρήσεις

Την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των πληττόμενων κλειστών επιχειρήσεων, ανακοίνωσε ο Δήμος Καλαμάτας. Πρόκειται για ένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος κατά τη διάρκεια της 4ης/2021 συνεδρίασης του Δ.Σ., απαλλάσσονται από την καταβολή δημοτικών τελών οι πληττόμενες -λόγω των μέτρων για την πανδημία- επιχειρήσεις που είναι κλειστές. Σύμφωνα με τον κ. Βασιλόπουλο, ο Δήμος Καλαμάτας και στην πρώτη φάση της υγειονομικής κρίσης, είχε λάβει αποφάσεις στήριξης των επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση των θέσεων εργασίας που αυτές προσφέρουν.

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε μηδενική καταβολή τελών για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα, με τις επιχειρήσεις να απαλλάσσονται από την καταβολή τελών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και κοινοχρήστων χώρων, σύμφωνα με την ισχύουσα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.