TOP

Αυξάνουν τα νέα κρούσματα – “Μάχη” με τον κορωνοϊό – Τι πρέπει να γνωρίζετε (video)

Τα «δόντια του δείχνει» ο κορωνοϊός και στις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας έχει σημάνει συναγερμός. Ανεβαίνει διαρκώς ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, την ώρα που η μάχη της ιχνηλάτισης των επαφών συνεχίζεται. Επίκεντρο της ανακοίνωσης των νέων έκτακτων μέτρων οι περιοχές Ηλείας, Αχαΐας και Ζακύνθου.

Σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας παραμένει ο υγειονομικός μηχανισμός και αυτό που επισημαίνεται από όλες τις πλευρές είναι πως απαιτείται εγρήγορση, όχι όμως πανικός… Η ανησυχία ωστόσο είναι διάχυτη με τις αναφορές να εστιάζουν στα μέτρα ατομικής προστασίας που πρέπει να λαμβάνουν οι πολίτες. Νέες συσκέψεις και στην περιοχή μας, την στιγμή που η Περιφέρεια ζητά να υπάρξει και στην Πελοπόννησο νοσοκομείο αναφοράς.

Στην αναζήτηση μιας μάσκας έχουν καταφύγει οι πολίτες με αυτές πια να αποτελούν είδος προς… εξαφάνιση από τα φαρμακεία. Ωστόσο όπως επισημαίνεται λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης με ανάρπαστα να γίνονται και τα αντισηπτικά.

Μέσα στο κλίμα αυτό μπαίνουν με βάση και οδηγίες που έχουν σταλεί προς τις Περιφέρειες και τα καταστήματα εστίασης. Τα μέτρα προστασίας αυξάνουν και οι υπάλληλοι ειδικά στις περιοχές που πλήττονται δείχνουν μεγαλύτερη σημασία στον απολυμαντικό καθαρισμό.