Τρίτη
16
Απρίλιος
TOP

Αυτά φέρνει η αθλητική μεταρρύθμιση – «Καθαρό οξυγόνο στις Ομοσπονδίες» – Τι είπε ο Λ. Αυγενάκης για την αναδιάρθρωση (video)

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η αθλητική μεταρρύθμιση από την κυβέρνηση που φέρει την σφραγίδα των προτάσεων του Λευτέρη Αυγενάκη. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε στην τηλεόραση BEST αναφορά με τα όσα προωθούνται με κύρια σημεία τον καθορισμό των εκλογών στις Ομοσπονδίας το τελευταίο δίμηνο του 2020, τον τρόπο κατανομής 12 εκατ. ευρώ στα αθλητικά σωματεία, τη νέα οικονομική ανάσα στον αθλητισμό με μειώσεις του ΦΠΑ σε εισιτήρια και της φορολογίας συμβολαίων προπονητών και τα όσα τίθενται σε διαβούλευση την προσεχή εβδομάδα, στο σχέδιο νόμου.

«Κάνουμε αυτά που ζητούσε χρόνια ο Ελληνικός Αθλητισμός», υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης και στάθηκε στην ανάδειξη στο «…οξυγόνο καθαρό στο διοικητικό κομμάτι των Ομοσπονδιών» μέσα από την ανάδειξη νέων Διοικήσεων. Αναφέρθηκε με έμφαση στο Μητρώο Αθλητικών Ερασιτεχνικών Φορέων και στον «Πέλοπα» την πλατφόρμα που καταγράφει τις αθλητικές υποδομές.

Παράλληλα, ερωτώμενος μίλησε και για την υπόθεση αναδιάρθρωση αναφέροντας πως «…είναι μια μεγάλη συζήτηση στην οποία τον πρώτο λόγο πρέπει να τον έχουν οι διοργανώτριες αρχές. Είναι… λάθος η Πολιτεία να παρεμβαίνει και να αποφασίζει ερήμην τους. Περιμένουμε λοιπόν τις προτάσεις τους… Δεν είμαστε εμείς επισπεύδοντες είναι λάθος αυτό…», τόνισε μεταξύ άλλων.