Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Χαρίτσης: Τρομάζει η ολιγωρία της κυβέρνησης σε ελληνοτουρκικά, οικονομία και πανδημία -Τι είπε για τις υποδομές της Μεσσηνίας

Απαντήσεις σε όσα σημείωσε από την Τρίπολη για τις υποδομές της Μεσσηνίας, ο υπουργός Κώστας Καραμανλής, έδωσε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best και τον Θέμη Κανελλόπουλο, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής του νομού, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο κ. Χαρίτσης, καυτηρίασε τη μεγάλη καθυστέρηση της κυβέρνησης για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος, κάνοντας λόγο για ολιγωρία, ενώ στάθηκε και στις αντιπαραθέσεις που καταγράφονται για το θέμα, ακόμη και στο εσωτερικό της ΝΔ, τονίζοντας πως μόνο, για την ανακήρυξη του αναδόχου, θα φτάσουμε στο 2022! Ο πρώην υπουργός, έκανε αναφορά και στο σχεδιασμό για το Πάτρα – Πύργος που πάει πάρα πολύ πίσω, γεγονός που όπως σημείωσε, θα στοιχίσει σε πολλά επίπεδα. Κλείνοντας τα των υποδομών, μίλησε και για το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας, θέτοντας επί τάπητος το ζήτημα του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων, στο οποίο αναμένεται να μετατραπεί η 120 ΠΕΑ.
|
Από τη συζήτηση βέβαια, δε θα μπορούσε να λείψει το ζήτημα της έντονης τουρκικής προκλητικότητας, ειδικά ύστερα από την απόφαση Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, η οποία όπως είπε, προσβάλει τον χριστιανισμό, τον παγκόσμιο πολιτισμό και τους ίδιους τους πολίτες. “Να αναλάβει η Ευρώπη τις ευθύνες της”, σημείωσε μεταξύ άλλων, ξεκαθαρίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα ακολουθήσει το… δρόμο που ακολούθησε η ΝΔ, η οποία όπως ανέφερε, σε σημαντικά ζητήματα προσπάθησε να… σπεκουλάρει.

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτησή του και για τις υποθέσεις Παππά και Παπαγγελόπουλου, μιλώντας για μια ακόμη φορά για παρακρατικό μηχανισμό, ο οποίος, όπως τόνισε, “είναι αυτός που έστησε η κυβέρνηση προσπαθώντας, ένα παγκόσμιο σκάνδαλο, να το παρουσιάσει ως σκευωρία”. Ο Αλέξης Χαρίτσης, καταληκτικά, επεσήμανε πως όλα τα ζητήματα θα πάρουν την πορεία τους και θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα μείζονα, που δεν είναι άλλα από τα ελληνοτουρκικά, τα οικονομικά και την υγειονομική κρίση.