TOP

Βόμβα!!! Δεκτές από την Αποκεντρωμένη οι προσφυγές – Σε σημείο μηδέν η υπόθεση απορρίμματα – Έκθετη η Περιφέρεια

Βόμβα!!! Δεκτές από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση οι προσφυγές – Σε σημείο μηδέν η υπόθεση απορρίμματα – Έκθετη η Περιφέρεια…

Oι εξελίξεις είναι ραγδαίες στην όλη υπόθεση που έχει να κάνει με την διαχείριση των απορριμμάτων και για μια ακόμη φορά αφήνουν πολιτικά έκθετη την απερχόμενη Περιφερειακή αρχή του κ. Τατούλη για τον τρόπο που κινήθηκε θεσμικά – ένας τρόπος που έχει καυτηριαστεί από όλους – γύρω από το πως έτρεξε (;) ή μάλλον δεν… έτρεξε την όλη υπόθεση διαχείριση των απορριμμάτων (εδώ όπου λύση ακόμη δεν υπάρχει).

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης – σύμφωνα με τις πληροφορίες – μέσω της Επιτροπής του άρθρου 68 κάνει δεκτές τις προσφυγές περιφερειακών συμβούλων (Αλεξανδρής, Χρυσαδάκος, Βασιλακόπουλος), συλλόγων (την προσφυγή τους υπέγραφε και η Δ. Λυμπερόπουλου) και άλλων πολιτών (είναι η δεύτερη απόφαση που έρχεται να γίνει δεκτή από την επιτροπή και εκθέτει την Περιφέρεια για το πως κινήθηκε), και, αποτελεί κόλαφο στην “θεσμική εκτροπή” όπως είχε χαρακτηριστεί η κίνηση τότε που όλοι θυμούνται πως είχαν διαδραματιστεί τα πράγματα και οι καταστάσεις στην περιβόητη συνεδρίαση στις 12 Μαρτίου με τα όσα είχε ανακοινώσει ο κ. Στρατηγάκος.

Η υπόθεση είχε φθάσει σε καταγγελίες μέχρι την… παραποίηση των πρακτικών και κατά συνέπεια οδηγεί σε αλυσιδωτές εξελίξεις που φθάνουν μέχρι την απόφαση των απαλλοτριώσεων για το ΣΔΙΤ, οι οποίες και είναι στον… αέρα(;) Να σημειωθεί πως υπάρχει ήδη και μηνυτήρια αναφορά στη δικαιοσύνη για το θέμα αυτό από τους συμβούλους της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου”.

Έτσι, η δήθεν λύση του απερχόμενου και τα μοντέλα πια είναι στο… σημείο μηδέν και οι ευθύνες βαραίνουν και τους Πέτρο Τατούλη, Ντίνα Νικολάκου και Ηλία Στρατηγάκο!

Να σημειωθεί πως η εξέλιξη δικαιώνει προσωπικά και τον έγκριτο Δικηγόρο Τάκη Γατσόπουλο για τα όσα είχε επισημάνει!

Χαρακτηριστικά πάντως για την όλη εξέλιξη των πραγμάτων, τα όσα σημειώθηκαν και κατά την διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της Τηλεόρασης BEST, τόσο από τον δικηγόρο Τάκη Γατσόπουλο, όσο και από τους περιφερειακούς συμβούλους Δ. Λυμπεροπούλου και Σαράντο Αλεξανδρή που είχαν υπογράψει στην σχετική αίτηση προσφυγής.