Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Δυναμική κινητοποίηση σπουδαστών του Δ.Ι.Ε.Κ Καλαμάτας, αθλητών του Αργή Καλαμάτας και μαθητών της πόλης

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι στη κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, σπουδαστές του Δ.Ι.Ε.Κ Καλαμάτας, αθλητές του τμήματος υδατοσφαίρισης “Αργής Καλαμάτας” και μαθητές της πόλης, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού.

Στην κινητοποίηση, που έγινε ύστερα από κάλεσμα της Επιτροπής Φοιτητών Μεσσηνίας. ακούστηκαν τα αιτήματα των φοιτητών και των σπουδαστών για ανοιχτές σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας, για ανοιχτούς χώρους άθλησης και επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας.

«Δόθηκε απάντηση στη κυβέρνηση που εδώ κι έναν χρόνο επιλέγει να μην παίρνει τα κατάλληλα μέτρα προστασίας κάνοντας τις ζωές των μαθητών ακορντεόν, κρατώντας κλειστά τα πανεπιστήμια, τις σχολές των ΙΕΚ και του ΟΑΕΔ, κρατώντας κλειστούς τους χώρους άθλησης.

Ακόμη περισσότερο δόθηκε ισχυρότατο μήνυμα ενάντια στην καταστολή και την τρομοκρατία που είναι η μόνιμη απάντηση της κυβέρνησης απέναντι στις ανάγκες της νεολαίας και του λαού.»

Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης που κατέληξε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Στο τέλος, στον υπαίθριο χώρο της Περιφέρειας πραγματοποιήθηκε συζήτηση από την Επιτροπή Φοιτητών για το πώς θα συνεχίσουν τη δράση τους το επόμενο διάστημα.