TOP

Ελένη Αλειφέρη: “Να γίνει ο Δήμος Καλαμάτας Πρωτεύουσα Δύναμη της Πελοποννήσου” – Τι σημείωσε στα αποκαλυπτήρια της υποψηφιότητάς της για το Δήμο της Καλαμάτας

”Να γίνει ο δήμος της Καλαμάτας Πρωτεύουσα Δύναμη της Πελοποννήσου”, σημείωσε χαρακτηριστικά η Ελένη Αλειφέρη στα αποκαλυπτήρια της δικής της πρότασης και υποψηφιότητας για τον Δήμο της Καλαμάτας.

Η κα Αλειφέρη σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε επεξήγησε τους λόγους οι οποίοι και την οδήγησαν να θέσει υποψηφιότητα σημειώνοντας πως η απόφασή της “…δεν είναι ούτε ευκαιριακή, ούτε από προσωπική πολιτική φιλοδοξία, ούτε γιατί θεωρώ ότι μετά τον πετυχημένο Δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα δεν υπάρχουν αξιόλογα και ικανά στελέχη να συνεχίσουν το έργο τους στο Δήμο”.

Ως πρώτον, ανέφερε – αφού ξεκαθάρισε πως εδώ ζει, δραστηριοποιείται και θέλει να προσφέρει – πως “…εδώ θεωρώ ότι θα είμαι χρήσιμη”. Εδώ τόνισε πως ο δήμος Καλαμάτας είναι ένας φερέγγυος νοικοκυρεμένος δήμος, με υψηλά επίπεδα αποτελεσματικότητας και δήλωσε ως βασική μέριμνα “την ικανοποίηση των αναγκών και προτεραιοτήτων σε κάθε γειτονιά και γωνία του δήμου”. 

Αναφέροντας την γνώση και εμπειρία που διαθέτει ως εχέγγυα στάθηκε ως δεύτερο λόγο στα όσα φέρνει ο “Κλεισθένης” με ένα νέο πλαίσιο και στην δημιουργία ένα διοικητικού και αυτοδιοικητικού μοντέλου “…αφ’ ενός μεν δημοκρατικής λειτουργίας, με συνέργειες, συνεργασίες, συγκλίσεις προγραμμάτων και αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, το οποίο όμως  θα είναι άμεσο και αποτελεσματικό έτσι ώστε να οδηγήσει την κοινωνία μπροστά. 

Τον τρίτο λόγο έθεσε και ως κύριο μιλώντας για το όραμά της για το δήμο της Καλαμάτας που “είναι το όραμα κάθε πολίτη αυτού του τόπου”, έδωσε έμφαση στην εξωστρέφεια “…ώστε να καταστεί η Καλαμάτα πόλη- πρωτεύουσα της Πελοποννήσου”.

Ακολούθως απεύθυνε τη δική της πρόσκληση σε όλους  αναφέροντας μεταξύ άλλων “…όσοι έχουν το ίδιο όραμα, τον ίδιο στόχο μ’ εμάς είναι καλοδεχούμενοι στην παράταξη μας. Στη δική μας παράταξη δεν θα υπάρχουν ούτε προεκλογικά, ούτε μετεκλογικά διακρίσεις. Όλοι είμαστε ίσοι. Στόχος να προχωρήσουμε όλοι μαζί, Δήμος και πολίτες”.

Μεταξύ άλλων τόνισε πως θα ακολουθήσει σε άλλη εκδήλωση η ιδρυτική διακήρυξη αρχών και θέσεων μαζί με συνεργάτες που “…θα στελεχώσουν τη Δημοτική μας Παράταξη,  εκεί  θα ανακοινωθεί το όνομα του Συνδυασμού και στη συνέχεια το Πρόγραμμα”.

Για το πρόγραμμά της πέραν των τρέχοντων ανέφερε πως “…θα είναι ασφαλώς η συνέχεια των σημαντικών που είναι ήδη προγραμματισμένα και σε εξέλιξη, αλλά θα περιλαμβάνονται και νέες ιδέες, ολοκληρωμένη στρατηγική  μελετημένη και με στόχευση ώστε να προσδώσει διαφορετικά δεδομένα στο μέλλον των συμπολιτών μας, ιδέες που θα τις προτείνουμε  σε όλους τους θεσμικούς και κοινωνικούς εταίρους και φυσικά για έγκριση  στους δημότες”

Στο πεδίο των ερωτήσεων κύριο το ζήτημα με τον… συνωστισμό των υποψηφίων από τον χώρο της ΝΔ η κα Αλειφέρη ανέφερε πως:

“…Είναι γνωστό ότι ανήκω στη ΝΔ και οφείλω να πω ότι με τον τρόπο που έχω υπηρετήσει όλες τις αυτοδιοικητικές θέσεις, έχω δικαιώσει τις προσδοκίες των πολιτών που με εμπιστεύτηκαν κάθε φορά αλλά και τις προσδοκίες της παράταξης μου από ένα αυτοδιοικητικό στέλεχος. Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ανεξάρτητη, δεν κομματικοποιείται, ιδιαίτερα με το νέο θεσμικό πλαίσιο δεν μπορεί να κυβερνηθεί ένας δήμος χωρίς συνεργασίες… Εγώ γνωρίζω καλά πως έχω την εμπιστοσύνη τόσο στη βάση της ΝΔ όσο και στο στελεχιακό δυναμικό και στα όργανά της… Είμαι άνθρωπος των συγκλήσεων, των συναινέσεων, των συνεργασιών και πιστεύω πως όλο αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι η αυτοδιοικητική μας πρόταση. Σε όλη αυτή τη διαδικασία εγώ θα επιμείνω στην αυτοδιοικητική μου πρόταση αλλά και στις συγκλήσεις, στις συναινέσεις και τις συνεργασίες”

Οι διαπροσωπικές μου σχέσεις και με την κα Οικονομάκου και με όλα τα στελέχη που υπηρετούν αυτή την στιγμή είναι εξαιρετικές. Άρα, λοιπόν, όσοι πρεσβεύουμε τις συνέργειες και τις συνεργασίες που μπορούμε να τις έχουμε μετεκλογικά, μπορούμε κάλλιστα πάντοτε αυτές να τις επιτύχουμε και προεκλογικά”.

Δήλωσε μεταξύ άλλων την ιδιαίτερη ικανοποίησή της από την προσέγγιση που λαμβάνει από τους πολίτες για την υποψηφιότητά της τονίζοντας πως είναι “εξαιρετικά ευχαριστημένη” ενώ για το δυναμικό μίλησε για συμμετοχή στον συνδυασμό της από όλους τους χώρους και στάθηκε στα νέα πρόσωπα ιδιαίτερα.

Σε άλλη ερώτηση για την υπόθεση με τον κοριό στην Π.Ε. Μεσσηνίας δήλωσε με έμφαση πως “…όποιος λέει την αλήθεια δεν φοβάται τίποτε. Έχω τοποθετηθεί, έχω ενημερώσει… Το κριτήριο των πολιτών της Καλαμάτας για την επιλογή του επόμενου δημάρχου είναι το ποιός μπορεί να υπηρετήσει τα συμφέροντα των πολιτών καλύτερα. Όσο και να προσπαθήσουν κάποιοι να πιστεύουν πως το κυρίαρχο θα είναι αυτή η συζήτηση σας διαβεβαιώ δεν είναι έτσι… Και επαναλαμβάνω δεν φοβάμαι τίποτε”.

Χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του συνδυασμού της ως αυτοτελή και προσπάθεια που αφορά το μέλλον, ακολούθως σε ερώτηση για το εάν θα παραιτηθεί από αντιπεριφερειάρχης “…δεν υπάρχει καμία σύγκρουση καθηκόντων, κανένα ασυμβίβαστο της θέσης που υπηρετώ με την υποψηφιότητά μου για το δήμο Καλαμάτας. Θα κάνω ότι επιβάλλεται νομικά θεσμικά και όποτε αυτό επιβάλλεται”.

Ενώ για το συγκρουσιακό κλίμα στην Περιφέρεια και τα τελευταία σκηνικά ανέφερε πως “…δεν με εκπλήσσουν οι εξελίξεις στην Περιφέρεια, το συγκρουσιακό κλίμα είναι επιλογή της περιφερειακής αρχής κι εγώ το γνωρίζω πάρα πολύ καλά. Δεν με επηρεάζει προσωπικά”.