Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Εμβόλιο κορωνοϊού: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 45-49

Από σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, όσοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 45-49 θα μπορούν να προγραμματίσουν το ραντεβού για τον εμβολιασμό τους. Ποια η διαδικασία.

Η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα μπορεί να λάβει δόσεις από τα τρία εμβόλια κορονοϊού (Pfizer/BionTech, Moderna, AstraZeneca), όπως και από αυτό της Johnson&Johnson από τη στιγμή που θα είναι διαθέσιμο στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι τώρα εμβολιάζονται πολίτες 30-39 ετών (με το εμβόλιο της AstraZeneca), 40-44 (με το εμβόλιο της AstraZeneca), πολίτες άνω των 50 ετών, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Υγείας τις πρώτες ημέρες του Μαΐου θα γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα των 40-44.

Προγραμματισμός ραντεβού

Ο προγραμματισμός των ραντεβού εμβολιασμού μπορεί να γίνει απευθείας από τους Πολίτες με την είσοδο τους στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, όπου συνδέονται στην πλατφόρμα κάνοντας χρήση των κωδικών TAXISNET, εφόσον έχουν την δυνατότητα εμβολιασμού την τρέχουσα περίοδο.

Τα βήματα για τον προγραμματισμό του ραντεβού, κατόπιν επιτυχούς σύνδεσης:

  • Προγραμματισμός ραντεβού για την λήψη της πρώτης δόσης του εμβολίου.
  • Προγραμματισμός ραντεβού για την δεύτερη δόση του εμβολίου.
  • Έλεγχος των στοιχείων του ραντεβού, το οποίο πρέπει να επιβεβαιωθεί εντός δύο (2) λεπτών
  • Αποθήκευση/ εκτύπωση των στοιχείων του ραντεβού και του QR code

Εναλλακτικά, οι πολίτες μπορούν να προσέλθουν οι ίδιοι ή τρίτα πρόσωπα για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο ΚΕΠ ή φαρμακείο. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση τρίτων προσώπων, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση, ενώ, ο τρίτος που θα προσέρχεται θα πρέπει να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ του άμεσα ενδιαφερομένου καθώς και τον ΑΔΤ ή να φέρει φωτοτυπία τους.

Τροποποίηση ραντεβού

Οι πολίτες μπορούν να τροποποιήσουν ή να ακυρώσουν το ραντεβού τους, λαμβάνοντας υπόψη τα εξής:

  • Αλλαγή/ ακύρωση μπορεί να γίνει έως και 3 ημέρες πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία
  • Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν/ ακυρώσουν το ραντεβού τους μία φορά μόνο
  • Σε περίπτωση ακύρωσης ή μη προσέλευσης, οι πολίτες δε θα έχουν τη δυνατότητα επαναπρογραμματισμού για τις επόμενες 30 ημέρες

Υπενθύμιση ραντεβού εμβολιασμού

Οι πολίτες μπορούν να ζητήσουν υπενθύμιση για τις λεπτομέρειες του ραντεβού τους αποστέλλοντας SMS στο 13034 με τον Κωδικό Ραντεβού ή το ΑΜΚΑ και το επώνυμό (ΑΜΚΑ κενό Επώνυμο).

Οι πολίτες θα λάβουν τρία αυτοματοποιημένα SMS υπενθύμισης του ραντεβού τους από το EMVOLIO ως εξής:

  • 3 ημέρες πριν από το ραντεβού
  • 1 ημέρα πριν από το ραντεβού
  • στις 7 π.μ. την ημέρα του ραντεβού

www.news247.gr