Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Εξαδάκτυλος: «Εύθραυστη η βελτίωση. Τι πρέπει να προσέξουμε για τη συνέχεια» (video)

Ως «μια εύθραυστη βελτίωση» χαρακτήρισε την εικόνα που παρουσιάζει η χώρα μας σήμερα στο επιδημιολογικό μέτωπο, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου  Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας στην τηλεόραση BEST και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Θέμη Κανελλόπουλο αναφερόμενος επίσης στα όσα πρέπει να προσέξουμε το επόμενο χρονικό διάστημα ώστε να μην αντιστραφεί η εικόνα.

«Όλοι γνωρίζουν τι πρέπει να προσέχουν, απλώς έχει σημασία να το κάνουμε με την ψυχή μας και διαρκώς. Δεν έχουμε ξεπεράσει το πρόβλημα, είναι ακόμα εδώ. Προσπαθούμε να το αφήσουμε πίσω μας, αλλά δεν είναι πίσω μας!  Όταν το RT είναι στο 0,95 και στο 1 σημαίνει ότι έχουμε εξάπλωση της επιδημίας, καταλαβαίνετε ότι αυτό δεν είναι ένα σημείο που μπορούμε να πούμε ότι μπορούμε να πράξουμε ελεύθερα όπως επιθυμούμε.»

Η διαρκής πίεση στα νοσοκομεία σε συνάρτηση με την εξέλιξη των εμβολιασμών στη χώρα μας συνθέτουν μια πολύ συγκεκριμένη εικόνα ως προς τον βηματισμό της χώρας προς την επόμενη μέρα. «Οι εμβολιασμοί προχωρούν, αν συνεχίσουν την ίδια προσοχή είμαστε στον καλό δρόμο και θα φτάσουμε σε αυτό που όλοι επιθυμούμε, αλλά δεν πρέπει να κάνουμε αυτά τα οποία όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να αποφευχθούν.»

 

Συγκινητική η ανταπόκριση των 30ρηδων

Η μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών μικρότερων ηλικιακών κατηγοριών, μετά το άνοιγμα της σχετικής πλατφόρμας για ραντεβού και συμμετοχή στην εμβολιαστική διαδικασία, δημιουργεί αναμφίβολα μια αίσθηση αισιοδοξίας για την πορεία της χώρα μας προς την ανοσία: «Η ανταπόκριση των ανθρώπων 30-39 είναι συγκινητική. Είναι οι πιο μορφωμένοι απ’ όλους τους Έλληνες και οι πιο αδικημένοι. Είναι η γενιά των 700 ευρώ που κατάντησε των 500 ευρώ. Είναι οι άνθρωποι που είδαν τα όνειρά τους να καίγονται μέσα στην 10ετή κρίση που πέρασε και συμπεριφέρονται με τον πλέον συγκινητικό τρόπο!  Πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα για όλους και όλοι πρέπει να εμβολιαστούν χωρίς δεύτερη σκέψη!»

Υπόθεση μεταλλάξεις…

Κατά πόσον οι μεταλλάξεις θα οδηγήσουν σε ανάσχεση της πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας ο πρόεδρος του ΠΙΣ τόνισε ότι: «Τα εμβόλια καλύπτουν τις μεταλλάξεις για θάνατο και βαριά νόσηση,. Άρα στο χέρι μας είναι να μην δώσουμε την ευκαιρία στις μεταλλάξεις να «γυρίσουν το παιχνίδι»!

Όσο για τον μεγάλο στόχο της «ελευθερίας» και εν όψει Πάσχα, ο κ. Εξασδάκτυλος τόνισε πως θα φτάσουμε σε αυτό τον στόχο «Εάν συμπεριφερθούμε με λογική και σύνεση».