Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Επιτέλους… τέλος! “Καθαρίζει” την Πελοπόννησο ο Νίκας – Ομόφωνα πέρασαν οι απαλλοτριώσεις για το ΣΔΙΤ – Αίσθηση από την στάση της παράταξης Τατούλη

Με ομόφωνη προσέγγιση – που βγαίνει μετά τις δηλώσεις αποχής από συμβούλους των μειοψηφιών – πέρασαν από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις σε εκτάσεις όπου πρόκειται να αναπτυχθεί σε Λακωνία και Αρκαδία το ΣΔΙΤ της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Απορριμμάτων.

Χρειάστηκε πρώτα μια μαραθώνια συνεδρίαση με όλες τις απόψεις να αποτυπώνονται και τις αγωνίες από πολίτες, φορείς και αυτοδιοικητικούς, όπως φυσικά και από τα μέλη της Επιτροπής. Τελικά, σήμερα και μετά από την αρμοδιότητα που έδωσε η Κυβέρνηση με τη νομοθετική της ρύθμιση ανάβει το “πράσινο φως” για να εξελιχθεί το έργο και προς αυτή την κατεύθυνση την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, αλλά και ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος (ο οποίος και χειρίστηκε άψογα το “καυτό” ζήτημα”).

“Μπήκε το κεντρικό αγκωνάρι για να προχωρήσει η διαδικασία διαχείρισης των απορριμμάτων. Διαβεβαιώνω τους πολίτες θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε το φετινό καλοκαίρι να έχει ξεκινήσει η συγκέντρωση των απορριμμάτων και να μην είναι η Περιφέρεια στα χάλια που ήτανε τα προηγούμενα χρόνια”, σημείωσε ο Π. Νίκας που τόνισε πως ενώθηκαν δυνάμεις και παράλληλα ξεκάθαρα μπήκε μπροστά με την παρέμβασή του στην διάρκεια της συνεδρίασης “προχωράμε με αποφασιστικότητα, με δύναμη και ενότητα και… αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη για τις αποφάσεις”.

Αίσθηση για μια ακόμη φορά προκάλεσε η στάση της παράταξης Τατούλη με την κα Νικολάκου παρούσα να… απέχει και να δηλώνει – πως για το έργο που είναι της προηγούμενης αρχής! – πως θα εξαντλήσει κάθε δικαίωμα η απόφαση που ελήφθη να μην ισχύσει.

Η ουσία είναι πως πλέον πια υπάρχει και απόφαση και ανοίγει δρόμος για το έργο με τους πολλούς δημάρχους που ήταν εκεί και έδωσαν το παρών να σημειώνουν την αγωνία τους να μην βρεθούν άλλο καλοκαίρι με τα σκουπίδια στους δρόμους.