Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Άμεση κάλυψη των αναγκών του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Καλαμάτας ζητά το ΚΚΕ για την εύρυθμη λειτουργία του

Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες για την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Καλαμάτας ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Παπαναστάσηςμε ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό προς τον  Υπουργό υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης  

“Θέμα: Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες για την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Καλαμάτας.

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Καλαμάτας λειτουργεί με 9 άτομα προσωπικό για όλους τους πολίτες  του ν. Μεσσηνίας πράγμα απαράδεκτο. Σα να μην έφτανε αυτό,  λειτουργεί εδώ και περίπου 6 μήνες χωρίς την ειδικότητα του ψυχιάτρου.

Αυτή η καθυστέρηση στην αναπλήρωση της ειδικότητας έχει μεγάλο αντίκτυπο στους συμπολίτες μας και τις οικογένειες τους, καθώς έχουν μείνει χωρίς την απαραίτητη βοήθεια, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα τους. Ως αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή η υπηρεσία να μην μπορεί να λειτουργήσει και να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της ψυχικής υγείας των συνανθρώπων μας, ειδικότερα όταν η καθημερινότητα της πανδημίας δοκιμάζει τα όρια τους.

Ακόμα άμεσα χρειάζεται να γίνει πρόσληψη παιδοψυχίατρου όπως είχε αναφερθεί πριν ένα χρόνο, ώστε να σταματήσουν να βάζουν βαθειά το χέρι στη τσέπη οι οικογένειες, καθώς για να γίνει μια παιδοψυχιατρική αξιολόγηση ο πιο κοντινός κρατικός φορέας είναι το νοσοκομείο της Τρίπολης.

Την ίδια στιγμή και εν μέσω πανδημίας έστω και τώρα, αυτές τις τόσο κρίσιμες μέρες, η κυβέρνηση δεν ανακοίνωσε κανένα απολύτως ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας. Αλλά ενίσχυση των μέτρων καταστολής, που τα βαφτίζουν αναγκαία κοινωνικά μέτρα και για τη σταθερή προσήλωσή της στην εγκληματική λογική κόστους – οφέλους, αδιαφορώντας για το ότι με τις επιλογές της, ένας ολόκληρος λαός παίζει καθημερινά τη ζωή του «κορόνα – γράμματα».

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι προτίθεται να κάνει ώστε άμεσα:

·      Να γίνει πρόσληψη ψυχιάτρου και παιδοψυχίατρου με μόνιμη σχέση εργασίας.

·      Να ενισχυθεί με προσλήψεις οποιασδήποτε άλλης ειδικότητας που είναι αναγκαία, με μόνιμες σχέσεις εργασίας.

·      Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Οι Βουλευτές

Καραθανασόπουλος Νίκος

Παπαναστάσης Νίκος”