Δευτέρα
22
Ιούλιος
TOP

Τι είπε ο Πρωθυπουργός για το Πύργος-Τσακώνα, πέφτουν οι υπογραφές για την παράκαμψη της Γιάλοβας (video)

Στην Ηλεία βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όπως ήταν φυσικό στο επίκεντρο των αναφορών του ήταν οι υποδομές. Και οι υποδομές που σχετίζονται με το οδικό δίκτυο και την ολοκλήρωση του Πάτρα – Πύργος με τον Πρωθυπουργό να βάζει στην προέκταση και την επέκταση του δρόμου για την Τσακώνα, αναφέροντας και τις συζητήσεις που εξελίσσονται με τον παραχωρησιούχο.

“Επισκέφθηκα σήμερα το βόρειο κομμάτι, το πιο δύσκολο τεχνικά κομμάτι, αυτό το οποίο ενώνει ουσιαστικά το δρόμο με την Πάτρα και μπορώ να σας πω με απόλυτη βεβαιότητα πια ότι πριν το τέλος του 2025το έργο αυτό θα παραδοθεί ολόκληρο, για να σπάσει επιτέλους η απομόνωση του Πύργου και από τώρα σκεφτόμαστε – επειδή δεν περιμένουμε- την επέκτασή του προς τα νότια και προς τη Τσακώνα. Είμαστε σε συζητήσεις με τον παραχωρησιούχο και θα αντιληφθείτε τη σημασία αυτού του έργου μόνο όταν ολοκληρωθεί. Τότε θα αντιληφθούμε πόσο μεγάλη η αναπτυξιακή πρόσθετη δυναμική μπορεί να δώσει στον τόπο σας ένας δρόμος”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Π. ΜΑΝΤΑΣ: ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΠΥΡΓΟΣ – ΤΣΑΚΩΝΑ, ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΓΙΑΛΟΒΑΣ

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι αναφορές του βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Περικλή Μαντά. Ο κ. Μαντάς μιλώντας στην τηλεόραση BEST έκανε λόγο για την ύψιστη προτεραιότητα που μπαίνει στο πεδίο ιεράρχησης και διεκδίκησης ώστε να γίνει ο δρόμος Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα και αναφέρθηκε παράλληλα και στις υπογραφές που πέφτουν για την παράκαμψη της Γιάλοβας, ένα έργο σπουδαίας σημασίας και αξίας.

ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΤΗΣ ΓΙΑΛΟΒΑΣ

Η μεγάλη στιγμή έφτασε για το οδικό έργο για την παράκαμψη Γιάλοβας. Το σημαντικό αυτό έργο για την Μεσσηνία αύριο θα περάσει στην φάση υλοποίησης καθώς πέφτουν οι υπογραφές όπως σας είχε ενημερώσει το ypodomes.com. Για να γίνει αυτό πέρασε πρώτα από μια δικαστική προσφυγή που είχε γίνει στο ΣτΕ για τις απαλλοτριώσεις η οποία απερρίφθη. Να θυμίσουμε πως από τα τέλη του περασμένου έτους, είχε εγκριθεί και από το Ελεγκτικό Συνέδριο ενώ είχε παρουσιαστεί και στη διαρκή επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής.

Ανάδοχος είναι η ΙΝΤΡΑΚΑΤ με προσφορά που έφτασε στο 26%. Στον διαγωνισμό που διεξήχθη στις 22 Νοεμβρίου 2022 οι προσφορές κυμάνθηκαν από το 4% μέχρι και 26% που έφτασε τελικά η ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ Πηγή: ypodomes.com