Παρασκευή
3
Μάιος
TOP

Η ζωή επιβεβαιώνει τους φιλόσοφους

Η ζωή δυστυχώς επιβεβαιώνει τους φιλοσόφους.. Μήπως είχε άδικο αυτός που είπε : «όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός χαμογελάει» ;; Ποιος θα πίστευε ποτέ ότι θα ζούσαμε καταστάσεις χειρότερες και από έναν πόλεμο; Κλεισμένοι στα σπίτια μας φοβισμένοι από έναν αόρατο εχθρό, που δεν ξέρουμε πότε θα χτυπήσει και ποιον..

Από τη μία ο ιός, ισως από κάποιους αχόρταγους που θέλανε να φάνε ακόμα και νυχτερίδες, και από την άλλη ο ιός της παράνοιας του Ταγίπ Ερντογάν που κάθε μέρα έχει και από ένα υποτιθέμενο σχέδιο τσαμπουκά και φασαρίας να εφαρμόσει,για να γραφτεί δήθεν στην ιστορία σαν τον νέο Ταμερλάνο ! Δουλειές να σταματάνε, μαγαζιά να κλείνουν ,ξενοδοχεία αδειανά !

Ελπίζουμε ολοι στη ζέστη της Μεσογείου ,γιατί η επιστήμη δεν μπορεί να παλέψει ακόμα, τα όπλα της είναι δυνατά, αλλά πρωτόγονα μπροστά σε αυτή την πανδημία … Ο ιός σκοτώνει ανθρώπους, αλλά αφήνει και ένα σωρό ανέργους , με μία οικονομική κρίση που παρασέρνει! Πόσοι από εμάς δεν περιμένουμε την καλοκαιρινή σεζόν για να δουλέψουμε στον τουρισμό και μαζί με μας ολόκληρη η οικονομία της χώρας ,που δεν έχει πουθενά αλλού για να στηρίζεται! Πρωτόγνωρες καταστάσεις ανυπολόγιστες ζημιές !

Σε μία εποχή των υπολογιστών των αεροπλάνων ,των ψηφιακών μέσων ,μία πανδημία καθηλώνει τα πάντα ,σταματά ολόκληρες χώρες ,διαλύει οικονομίες! Ο άνθρωπος και όλα τα επιτεύγματα του, τα πλούτη του και τα λεφτά του ,είναι εντελώς αδύναμος μπροστά στην ανθρώπινη φύση !

Μου αρέσει που επιστήμονες πάνε στο διαστημικό σταθμό και για μήνες κάνουν πειράματα.. ενώ για πλάκα μέσα σε ένα μήνα, ένας ιός από την Κίνα μπορεί να ισοπεδώσει όλο τον πλανήτη!

Ας ελπίσουμε όλοι στον μεσογειακό ήλιο, να μας δώσει πίσω το χαμόγελό μας, την υγεία μας ,και το μεροκάματό μας…

Θοδωρής Γαλανόπουλος