Σάββατο
27
Απρίλιος
TOP

Η Καλαμάτα… ζητά Δήμαρχο χνωτιασμένο με την κοινωνία

Ο δρόμος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές μακρύς. Οι διεργασίες και οι διάφορες πολιτικές και κομματικές «ζυμώσεις» αρχίζουν να σχηματοποιούνται, με τους υποψηφίους Δημάρχους να προχωρούν σε ανακοινώσεις. Μέχρι στιγμής, δυναμική καταγράφεται η παρουσία των γυναικών που μπαίνουν στη… μάχη για να διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο, ενώ το όλο αυτοδιοικητικό περιβάλλον δείχνει ότι βρισκόμαστε ακόμα στην… αρχή.

Οι εκτιμήσεις και τα… δεδομένα διαμορφώνουν καθημερινά μία εικόνα που δίνει ένα πρώτο αποτύπωμα, σε μία αυτοδιοικητική… μάχη που έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, μιας και η εφαρμογή του «Κλεισθένη» έχει ανατρέψει όλα όσα γνωρίζαμε.

Και μπορεί ο αριθμός των υποψηφίων για τη θέση του Δημάρχου να παραμένει «ανοιχτός», είναι ωστόσο βέβαιο ότι την επομένη των εκλογών η Καλαμάτα οφείλει να… διαθέτει στο τιμόνι του Δήμου ένα άτομο χνωτιασμένο με την κοινωνία, ικανό να ανταποκριθεί στις καθημερινές ανάγκες και στα ακούσματα της γειτονιάς. Ένα άτομο που να μπορεί να διοικήσει αλλά και να ισορροπήσει το «καράβι» συνθέτοντας απόψεις, συνεργαζόμενο με εκείνες τις δυνάμεις που θέλουν την Καλαμάτα να πρωτοπορεί κι όχι να ακολουθεί.

Ο προγραμματικός λόγος, αλλά και τα άτομα που θα εμπλακούν στην όλη διαδικασία των εκλογών στο Δήμο Καλαμάτας, υποψήφιοι Δήμαρχοι, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και υποψήφιοι στις Τοπικές Κοινότητες, οφείλουν στην πόλη και την περιοχή προκαταβολικά ένα μίνιμουμ συνεννόησης προκειμένου να μην χαθεί το θετικό -η αλήθεια είναι- μομέντουμ των τελευταίων ετών.

Όσο για τους «μνηστήρες» η Πηνελόπη τους περιμένει στην προεκλογική τους Οδύσσεια.

Του Κώστα Β. Τσερεντζούλια