Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Κοροναϊός : Ετοιμαστείτε για πανδημία λέει ο ΠΟΥ – Μέτρα λαμβάνει η χώρα μας

Τον κώδωνα του κινδύνου για την πιθανή εξέλιξη του κοροναϊού σε πανδημία, κρούει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, την ώρα που στη γειτονική Ιταλία επικρατεί πανικός εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του ιού.

Τα κρούσματα του νέου κοροναϊού αυξήθηκαν από 6 σε 219 σε διάστημα τεσσάρων ημερών στην Ιταλία, την πλέον πληγείσα χώρα στην Ευρώπη και την τρίτη κατά σειρά πλέον πληγείσα παγκοσμίως μετά την Κίνα και τη Νότια Κορέα, όπου έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 800 ασθενείς και 7 θάνατοι.

Τη στιγμή που αυξάνεται η πιθανότητα για έλευση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, έκκληση για ψυχραιμία συστήνει το Υπουργείο Υγείας. Όπως σημειώνεται η χώρα μας είναι προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει κρούσμα του ιού, ενώ διαδοχικές είναι οι συσκέψεις που γίνονται προκειμένου να υπάρχει διαρκείς επικαιροποίηση των δεδομένων που καταγράφονται.

Για τον COVID-19 μίλησε στην τηλεόραση BEST ο Ιατρός δημόσιας υγείας και διευθυντής ΕΣΥ,  γενικός διευθυντής δημόσιας υγείας & κοινωνικής μέριμνας περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλειος  Διαμαντόπουλος, τονίζοντας ότι η χώρα μας βρίσκεται σε επιφυλακή για ενδεχόμενο κρούσμα του ιού. Ο κ. Διαμαντόπουλος αναφέρθηκε ακόμα στον ιό στα συμπτώματα αλλά και στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από τους πολίτες αλλά και για την προφύλαξη τους.