Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Μαύρος… Σεπτέμβρης με 126 νεκρούς στην Ελλάδα – Σχεδόν το 1/3 των θανάτων από την αρχή της πανδημίας

Φονικός μήνας αποδείχθηκε ο Σεπτέμβριος για τη χώρα, αφού έχασαν τη ζωή τους 126 ασθενείς από κορωνοϊό, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Την Τετάρτη ανακοινώθηκαν ακόμη 3 θάνατοι, που συνολικά ανέρχονται στους 391. Σχεδόν το 1/3 καταγράφηκαν τον Σεπτέμβριο, κάτι που έτρχεται σε συνάρτηση με τη ραγδαία αύξηση τόσο στα κρούσματα όσο και στους διασωληνωμένους.

Μετά από σχεδόν 7 μήνες, η μέση ηλικία των νεκρών είναι στα 78 έτη, με την ηλικιακή ομάδα των 65 και άνω να πληρώνει ακριβά το τίμημα της πανδημίας με 314 απώλειες. Οι 127 είναι γυναίκες και οι 187 άντρες, ενώ άλλοι 72 ασθενείς που κατέληξαν ήταν από 40-64 ετών. Μόλις 5 νεκροί ανήκαν στις ηλικίες 18-39.

Κορονοϊός: Μαύρος Σεπτέμβρης με 126 νεκρούς στην Ελλάδα - Σχεδόν το 1/3 των θανάτων από την αρχή της πανδημίας

Η διασπορά του κορωνοϊού γίνεται συνήθως από το προσωπικό, δήλωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας από το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα όπου εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού. Ο καθηγητής επισήμανε ότι “η διασπορά του ιού σε αυτούς τους χώρους γίνεται συνήθως από το προσωπικό μιας και δεν υπάρχει επισκεπτήριο. Πάντα σε τέτοιους χώρους υπάρχουν άνθρωποι κατάκοιτοι και με σοβαρά νοσήματα”.

“Είναι μία κατάσταση που δεν θέλουμε να ξαναδούμε και δυστυχώς την βλέπουμε ξανά” είπε ο καθηγητής.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι γίνεται ήδη η ιχνηλάτηση των επαφών. Αίσθηση προκάλεσε δε το σχόλιό του ότι η Θεσσαλονίκη έχει πάρει το μάθημα της ενώ η Αθήνα φαίνεται πως όχι. “Πρέπει να δούμε τι συνέβη αυτόν τον ένα μήνα και είχαμε αυτόν τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων” εξήγησε.

www.thetoc.gr