TOP

«Μυθική Πελοπόννησος» από τα…

Η αποτυχία της απερχόμενης αρχής στον τρόπο προβολής και προώθησης του τουριστικού προϊόντος και την όλη… αποτελεσματικότητά σε επίπεδο ουσίας και όχι επικοινωνίας είναι ολοφάνερη, σε όλα τα στοιχεία.

Είτε αυτά κατά κύριο λόγο αφορούν το πόσοι τουρίστες έρχονται στην Πελοπόννησο (νόμιζαν πως θα ερχόταν η μισή… Αγγλία μετά τους ΑΒΤΑ και το τρελό «πάρτυ»), το πόσο καταγράφεται το μερίδιό μας στα συνολικά τουριστικά έσοδα – αναλογία κάτι παραπάνω από 2€ στα 1οο€ – αλλά και στην επίτευξη στόχων, με εκείνο το «Μυθική Πελοπόννησος», να είναι όντως… μυθική και διόλου αποτελεσματική, εκτός από βολτίτσες, ταξιδάκια, εκθεσούλες και… μούρη.

Αφού μέσω και του… βραχίονα εταιρειών όπως η «Πελοπόννησος Α.Ε.» το χρήμα… έρεε άφθονο προς αυτή την κατεύθυνση και είχαν όλα τα φόντα οι ηγέτες της τουριστικής προβολής αυτού του τόπου να κάνουν κάτι, πλέον, θα πρέπει να απολογηθούν για την έλλειψη αποτελέσματος.

Ούτε καν ανάμεσα σε κορυφαίους προορισμούς ταξιδιωτικούς δεν μπορούμε να… ενταχθούμε με χαρακτηριστικές τις αναφορές του Trip Advisor (δείτε εδώ) και την Κρήτη 4ο καλύτερο προορισμό στον κόσμο για το 2019.

Για να μη λέτε όμως για το… παγκόσμιος προορισμός – και μας… πέφτει σε εμάς εδώ… πολύ – να πούμε για τη λίστα με τους 10 κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα όπου δεν υπάρχει μέσα όχι καν η Πελοπόννησος, αλλά ούτε περιοχή της.

Εάν δεν υπήρχε δε η Costa Navarino και κάποιες ακόμη επενδύσεις σε διάφορες γωνιές της Πελοποννήσου, μόνο η… μάνα μας θα ήξερε εδώ και θα “κλαίγαμε τη μοίρα μας” και την εσωστρέφειά μας…

«Μυθική Πελοπόννησος» από τα…