Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Νέες σημαντικές ανακοινώσεις από τον Καθηγητή Εμβρυομητρικής Ιατρικής Πέτρο Νικολαΐδη (video)

Αίσθηση προκάλεσαν για μια ακόμη φορά οι τεκμηριωμένες επισημάνσεις του διακεκριμένου επιστήμονα, Καθηγητή Εμβρυομητρικής, Γυναικολόγου – Μαιευτήρα, Πέτρου Νικολαΐδη, ο οποίος ανέλυσε καίρια ζητήματα αναφορικά με την κατάσταση της υγείας των εγκύων κυρίως και την επέλαση του κορωνοϊού, παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best με τον Θέμη Κανελλόπουλο. Ο Πέτρος Νικολαΐδης άλλωστε, από το ίδιο ακριβώς βήμα τους περασμένους μήνες, είχε προχωρήσει σε πρωτοπόρες ιατρικές ανακοινώσεις, που επιβεβαιώθηκαν στο ακέραιο στην πορεία κι ενώ η πανδημία εξελισσόταν και στη χώρα μας.

Ξεχωριστά ήταν όσα σημείωσε αναφορικά με τους εμβολιασμούς και ειδικά με όσα ακούστηκαν για το εμβόλιο της AstraZeneca και τον κίνδυνο εγκεφαλικών θρομβώσεων μετά τη χορήγησή του, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν υψηλότερα ποσοστά θρομβώσεων στο γενικότερο πληθυσμό, αν και υπάρχει κάποια συσχέτιση. «Όπως ξέρουμε, το AstraZeneca  είναι ένα… κλασικό εμβόλιο. Ουσιαστικά, είναι ένας αδυνατισμένος ιός, ο οποίος δημιουργεί βλάβες στα αρτηρίδια και τις αρτηρίες του πνεύμονα, μέσω των θρομβώσεων», τόνισε ο γνωστός καθηγητής που είναι και γενετιστής, εξηγώντας πως ακριβώς διεισδύει στο ενδοθήλιο των αγγείων ο ιός και υπενθυμίζοντας όσα εξαρχής ανέφερε για την ανάγκη μαζί με τη χορήγηση του εν λόγω εμβολίου να δοθούν αντιπηκτικά φάρμακα.

Ο διακεκριμένος επιστήμονας που επίσης πρώτος είχε αναφερθεί στο γεγονός πως ο κορωνοϊός περνάει από τη μητέρα στο έμβρυο και στην ανάγκη εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού, λόγω των μεταλλάξεων του ιού, μίλησε και για τις ηλικίες που αφορούν οι παρενέργειες, του εν λόγω εμβολίου, ενώ στάθηκε απαντώντας σε σχετική ερώτηση και στην παροχή των προηγμένων ιατρικών υπηρεσιών μέσω του ιατρείου του και στην Καλαμάτα.

Άλλωστε εκτός από τη Γυναικολογία (με την λαπαρασκοπική ρομποτική χειρουργική, τον ενδοκρινολογικό, τον ετήσιο ιατρικό έλεγχο της γυναίκας και άλλες υπηρεσίες), την Ιατρική Εμβρύου και την Εμβρυομητρική Ιατρική και Εξειδικευμένη Μαιευτική Παρακολούθηση, που αφορά στη γυναίκα πριν την κύηση, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά, στο διάστημα της λοχείας και που εντοπίζει πολλά κρυμμένα σύνδρομα που απογοητεύουν συνήθως τα ζευγάρια που δυσκολεύονται να κάνουν παιδί, υπάρχει και η Αισθητική Γυναικολογία, με… κορωνίδα το Θερμίβα που ξαναδίνει στη γυναίκα τη χαμένη της νεότητα, χαρίζοντας 2 και 3 δεκαετίες τουλάχιστον.