TOP

Οι έξι «φυλές» της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας και η επόμενη ημέρα

Έξι «φυλές» μπορεί να διακρίνει κανείς στη σημερινή δημοτική αρχή Καλαμάτας, με τις… αναζητήσεις για την επόμενη ημέρα να κυριαρχούν και τα μπλοκ να σχηματοποιούνται, μετά και τις εξελίξεις που και επίσημα έφεραν το σημερινό Δήμαρχο Καλαμάτας ως υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Στο πρώτο μπλοκ συμβούλων, το οποίο τη δεδομένη χρονική περίοδο δείχνει να προωθεί ως υποψήφιο Δήμαρχο τον Παύλο Μπουζιάνη θα συναντήσει κανείς τους Δ. Μπούχαλη, Θ. Ηλιόπουλο, Χρ. Λιάππα, Τ. Φοίφα.

Μία τάση στην ομάδα Νίκα είναι πλέον η Μαρία Οικονομάκου η πρώτη που με ξεκάθαρο τρόπο εξέφρασε την πρόθεσή της να ηγηθεί συνδυασμού ως υποψήφια Δήμαρχος.

Στο μπλοκ εκείνων που με ενδιαφέρον παρακολουθούν τις εξελίξεις ανήκουν οι Θ. Βασιλόπουλος, Σ. Μαρινάκης, Γ. Φάββας, Γ. Αδαμόπουλος και Γ. Μπάκας.

Με τον δικό τους τρόπο «παρόντες» έχουν δηλώσει, χωρίς κάτι περισσότερο και οι δημοτικοί σύμβουλοι Α. Καραγιάννης και Ν. Μπασακίδης.

Ιδιαίτερη περίπτωση κι αυτή του ιατρού Παναγιώτη Γιαννόπουλου, ο οποίος κοιτάζει προς το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο και για το λόγο αυτό όχι μόνο δεν επιθυμεί άμεση… εμπλοκή, αλλά ενδιαφέρεται να κρατήσει ίσες αποστάσεις και ισορροπίες απέναντι στα όσα θα διαμορφωθούν.

Στους υπό… μεταγραφή σύμφωνα με πληροφορίες είναι ο Δ. Βεργόπουλος (σ.σ. ο ίδιος σημειώνει ότι παραμένει στην παράταξη και παρακολουθεί τις εξελίξεις), ενώ στην κατηγορία των «αποδεσμεύσεων» μετά την αποχώρηση Νίκα -χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα διαδραματίσουν τον δικό τους ρόλο ή ότι δεν θα συμμετάσχουν στις διαδικασίες για την επόμενη ημέρα- οι δημοτικοί σύμβουλοι Δ. Δημόπουλος, Δ. Πολίτης, Γ. Καμβυσίδης και Ηλ. Γυφτέας.

Για την ιστορία πάντως, εκκρεμεί η συνάντηση της «ομάδας», την οποία με τον τρόπο του την έχει… κόψει ή για την ακρίβεια αναβάλει ο Δήμαρχος δύο φορές. Το βέβαιο πάντως είναι ένα, ότι όλα -παρά τις διάφορες προετοιμασίες- είναι ανοιχτά μέχρι νεοτέρας, τη στιγμή μάλιστα που το κόμμα της ΝΔ (συμπεριλαμβανομένου και του Α. Σαμαρά) παρακολουθεί από απόσταση τις όλες διεργασίες.

Του Κώστα Β. Τσερεντζούλια

Υ.Γ.: Πόση απόδοση άραγε δίνει το «στοίχημα» ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή θα πάει ενωμένη στις εκλογές του 2019;