Σάββατο
27
Απρίλιος
TOP

Οι επενδύσεις της ξελόντζας!

Ακούω διάφορα  μεγαλόστομα  για τη Μεσσηνία και τον τουρισμό  της και δεν ξέρω  ποιοι τα ανακαλύπτουν όλα αυτά! Αύξηση λέει στις αφίξεις και στις πτήσεις στο αεροδρόμιο, και που πήγαν οι τουρίστες , ψάξε να τους βρεις! Και ρίξτε και μια ματιά  στο κανόνι της Thomas Cook, τι ζημιά έκανε στην Καρδαμύλη και τη Στούπα  και ελάτε να μου πείτε για την ανάπτυξη, που ήρθε και δεν ξέρουμε τι να την κάνουμε!

Αν συνυπολογίσεις και το νέο Μάνατζμεντ στο ξενοδοχείο Ελίτ, που χάρισε κάμποσες  απολύσεις σε εργαζόμενους, καλά προχωράμε! Και δεν συζητώ για το Airbnb που χτυπά αλύπητα τα ξενοδοχεία, γιατί όλοι οι ιδιοκτήτες ξελόντζας έγιναν ξενοδόχοι και εισπράττουν με την ημέρα!

Που είναι οι τουρίστες συμπατριώτες; Χωμένοι στις κουζίνες και στα μπαλκόνια της αρπαχτής AirBnb, και τι να σου κάνει και ο ξενοδόχος; Ποιον να προσλάβει και τι να επενδύσει άμα του φύγουν οι μισοί πελάτες;

Αχ ρε Έλληνα όπου δεις φούσκα πέφτεις με τα μούτρα! Χρηματιστήριο, δάνεια, ενοικιαζόμενα! Και από την άλλη ένα δρόμο θέλει και η Πυλία να ανασάνει λίγο, και εμείς τσακωνόμαστε αν θα περνά μέσα από τη Μεσσήνη, μην χαθούν οι καφέδες και τα ψώνια, που ίσως με το δίκιο τους διεκδικούν και οι κάτοικοι της  περιοχής!

Ο τουρισμός είναι μια βαριά βιομηχανία, που αλλάζει μεν το τοπίο και τη φυσιογνωμία ενός  τόπου! Αλλά δίνει και χρήματα και θέσεις εργασίας πολλές! Και τουρισμός  δεν είναι φυσικά να κάνουμε όλα τα σταφιδόσπιτα και τις ξελόντζες… σουίτες!  Ας αποφασίσουν κάποτε οι όποιες κυβερνήσεις και η τοπική κοινωνία…

Θόδωρος  Γαλανόπουλος