Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Ομαλά εξελίσσεται στη Μεσσηνία η διαδικασία διανομής των self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς Λυκείων (video)

Ομαλά εξελίσσεται στη Μεσσηνία η διαδικασία διανομής των self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα των Λυκείων που από την Δευτέρα 12 Απριλίου επιστρέφουν στη δια ζώσης διδασκαλία.

Για τη διαδικασία διανομής των self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μίλησε στην τηλεόραση Best  ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας Σωτήρης Αργυρόπουλος τονίζοντας πως «κάθε φαρμακείο έχει παραλάβει από 75 τεστ. Απαγορεύεται ρητά να γίνονται αυτά τα τεστ στα φαρμακεία» επιστώντας την προσοχή του κόσμου ακόμα και σε περίπτωση αρνητικού τεστ να συνεχίσει να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Στη διαδικασία με την οποία κάθε πολίτης θα πρέπει να κάνει τεστ αναφέρθηκε ο γραμματέας του συλλόγου, Νικόλαος Ματθαιόπουλος: «Προς το παρών έχουν παραληφθεί τεστ από μια εταιρεία, τα οποία ήταν σε συσκευασία των 25 , το οποίο συσκευάσαμε σε ατομικές μορφές ώστε να το χορηγούμε σε μαθητές και καθηγητές λυκείων. Κάθε τεστ περιλαμβάνει ένα ενημερωτικό φυλλάδιο για τον τρόπο χρήση.»

Αξίζει να σημειωθεί πως από την άλλη εβδομάδα self test θα αρχίσουν να χορηγούνται σε όλο τον κόσμο από 18 έως και 65 ετών.