TOP

Ο Θ. Ρουσόπουλος στην τηλεόραση BEST – «Δεν είναι καλό να αντιπολιτεύονται την κοινή λογική» -Τι είπε για πανδημία, οικονομία, αλλαγές στην παιδεία και τα εξωτερικά ζητήματα

Για όλους και για όλα μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best και τον Θέμη Κανελλόπουλο, ο βουλευτής Αθηνών της ΝΔ, Θεόδωρος Ρουσόπουλος. Ο κ. Ρουσόπουλος, σχολιάζοντας τα της διαχείρισης της πανδημίας του κορωνοϊού, συνέκρινε την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες και εστιάζοντας στα των επιπτώσεων της οικονομίας, τόνισε πως η κυβέρνηση, αντιλαμβάνεται το πρόβλημα και προσπαθεί να βοηθήσει με μια σειρά από πολιτικές που αναπτύσσει.

Χαρακτηριστικά, ήταν όσα ανέφερε για την πορεία των εμβολιασμών, εκτιμώντας πως μέχρι τον Σεπτέμβριο, η ανοσία στον πληθυσμό θα ανέλθει στο 70% και απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ και τις αναφορές των στελεχών του, πως η ΝΔ πορεύεται κατά το… βλέποντας και κάνοντας, τονίζοντας πως τα δεδομένα είναι πρωτόγνωρα και πως κάπως έτσι κινείται και η επιστημονική κοινότητα. «Δεν είναι καλό να αντιπολιτεύονται την κοινή λογική», είπε χαρακτηριστικά αναλύοντας και με αριθμούς την όλη κατάσταση.

Οι αναφορές του κ. Ρουσόπουλου, πέρασαν και στα ζητήματα που αφορούν στις αλλαγές στην Παιδεία και ειδικά στο μείζον θέμα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, επισημαίνοντας την ανάγκη να σταματήσει ο φόβος που χρόνια τώρα, διατηρείται από ομάδες που δρουν ανενόχλητες σε πολλά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Τέλος, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος μίλησε και για τα εξωτερικά ζητήματα, τις διερευνητικές επαφές και τις προκλήσεις, στεκόμενος στο μήνυμα που θα έβγαινε απ’ την ελληνική πλευρά, αν αυτή απείχε, αναφέροντας ωστόσο πως δε διαπραγματευόμαστε το… δίκιο μας και πωςοι κυρώσεις, δεν είναι αυτοσκοπός. Για τις απόψεις που ακούγονται και που έχουν καταγραφεί στο πλαίσιο της ανησυχίας για τα εθνικά θέματα –χαρακτηριστικές οι αναφορές του Αντώνη Σαμαρά και του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών επί κυβερνήσεων Καραμανλή Γιάννη Βαλυνάκη- τόνισε πως «είναι σίγουρα βοηθητικές εκείνες οι απόψεις που υποδηλώνουν ό,τι είμαστε έτοιμοι για τα πάντα και είναι σεβαστές οι απόψεις ενός πρώην πρωθυπουργού, όπως του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος υπήρξε και Πρόεδρος του Κόμματος και έχει μακρά θητεία στην πολιτική».