Παρασκευή
26
Απρίλιος
TOP

Ο Νίκας ΕΣΠΑσε το “μύθο” του Τατούλη! Τι αποκάλυψαν οι υπηρεσίες για τα εκατομμύρια ευρώ που είναι στον… αέρα!

Το τι άφησε πίσω της η προηγούμενη αρχή του κ. Τατούλη στη «μυθική του» Πελοπόννησο, σε ορισμένους τομείς μοιάζει πολύ με την εικόνα που αντίκρισε ο Παναγιώτης Νίκας, την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του. Και ποια ήταν αυτή; Ένα κενό!!! Άδειες ντουλάπες και ένα… κουφάρι!

Η «γύμνια» της Πελοποννήσου στο ΕΣΠΑ έρχεται να αποδείξει πως όσους και… μύθους να θέλουν να διαμορφώσουν ορισμένοι για να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους στα πράγματα η σκληρή πραγματικότητα είναι τέτοια που – αργά ή γρήγορα – θα αποκαλύψει την αλήθεια.  Κάνοντας (επιλογή ήταν αυτή και ψηφοθηρική όπως έχει σημειωθεί) μικροεργάκια (που και αυτά είναι κάτι), άφησαν στην άκρη τα μεγάλα, αναπτυξιακά και σημαντικά για να δείξουν το δρόμο σε κάθε νομό (που αυτά είναι τα απαραίτητα).

Ο Παναγιώτης Νίκας σήμερα δεν φρόντισε ένα κρυφτεί πίσω από το… δάχτυλό του, και πολύ περισσότερο, δεν ωραιοποίησε την αλήθεια. Η κατάσταση είναι δραματική (έτσι επισημάνθηκε η σύσκεψη). Είτε σε κάποιους αρέσει, είτε όχι! Πως αλλιώς να περιγράψεις πως το 1/3  (κοντά στο… μισό είπε μετέπειτα) των χρημάτων που έχουμε στη διάθεσή μας για το ΕΣΠΑ, είναι αναπορρόφητα. 293 εκατομμύρια ευρώ παίζει να χαθούν έτσι απλά, γιατί έργα δεν προχωράνε, δεν υπάρχουν μελέτες κλπ.

Και εδώ αναρωτιέσαι ποιοι είναι αυτοί που παίζουν-έπαιξαν με το μέλλον της Πελοποννήσου; Εάν είναι στον… αέρα 293 εκατ. ευρώ, βρε παιδιά κάτι δεν πήγε-πάει καλά! Και σίγουρα δεν πάει καλά μια και τα στοιχεία αυτά ο Νίκας δεν τα πήρε από το… μπαξέ του, δεν τα είπε από το… κεφάλι του ή για τις εκλογές όπως κάποιοι αρέσκονταν να διασπείρουν, τα πήρε από τους επικεφαλής των υπηρεσιών. Των ίδιων υπηρεσιών που είχε και ο Τατούλης. Δηλαδή, η αποκάλυψη του τι παίζει ήρθε από την απλή σύσκεψη που έκανε ο Νίκας. Και συνεχίζω το ερώτημα; Πως είναι δυνατόν οι προηγούμενοι να μην ξέρουν τι γίνεται; Όποτε ή ήξεραν και πίστευαν πως όλα είναι καλά και θα διορθωνόταν η κατάσταση ή ήξεραν και εξυπηρετούσαν άλλους σκοπούς και προτεραιότητες… Πως είναι κατανοητό να έχεις μέσα στο πρόγραμμα ενταγμένα έργα και να μην προχωράνε για διάφορες ελλείψεις; Δεν είναι τραγωδία να χαθούν πόροι από το ΕΣΠΑ και να… επιστραφούν;

Καλά τα ερωτήματα αλλά η ουσία καίει και στο δια ταύτα οι προηγούμενοι κρίθηκαν τα… έδωσαν όλα και έμειναν στον άσο (που λέει και το τραγούδι), τώρα πρέπει και τα τεχνοκρατικά δεδομένα να επικρατήσουν των πολιτικών αποφάσεων και ας αφήσουν το δέντρο κι ας δουν το δάσος!

Υ.Γ. Δεν μου αρέσουν οι παροιμίες, αλλά όπως έτυχε να ακούσω αυτή την κουβέντα πριν από καιρό από έναν πολίτη που έβγαινε από την Περιφέρεια , φάνηκε τελικά πως «με πορδές δεν βάφονται αυγά».

Όσον αφορά τον έλεγχο από την εταιρεία ο κ. Νίκας τόνισε:

Η ανακοίνωση των αντιπεριφερειαρχών:

Τα όσα σημειώθηκαν το μεσημέρι: