Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Ο παγκόσμιος «χάρτης γυμνισμού» – Πού επιτρέπεται

Ένα βρετανικό brand μαγιό έφτιαξε τον δικό του παγκόσμιο… χάρτη γυμνισμού, για να βοηθήσει τους επίδοξους ταξιδιώτες που ετοιμάζονται για τις πρώτες διακοπές τους στο εξωτερικό, μετά από πολύ καιρό.

Πρόκειται για έναν οδηγό για το πού μπορεί κάποιος να κάνει μπάνιο ή ηλιοθεραπεία γυμνός ή τόπλες χωρίς να παραβιάζει το νόμο. Και όπως προκύπτει, 39 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, επιτρέπουν τον γυμνισμό χωρίς μπλεξίματα, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει σίγουρα ένας προορισμός για κάθε τύπο ταξιδιώτη.

«Γνωρίζουμε ότι σε πολλούς από τους πελάτες μας αρέσει να βγάζουν το μαγιό τους όταν κάνουν ηλιοθεραπεία και με το σταδιακό άνοιγμα των διεθνών ταξιδιών θα θέλαμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να ανακαλύψουν πού μπορούν και πού δεν μπορούν να κάνουν τόπλες ηλιοθεραπεία», ανέφερε ο ιδρυτής του Pour Moi, Μάικλ Τόμσον.

Σύμφωνα με έρευνα που έκανε το βρετανικό brand, ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας πολλοί ήταν εκείνοι σε όλο τον κόσμο που έψαχναν για τον γυμνισμό. Διαπίστωσαν ότι υπήρχαν πάνω από 10,7 εκατ. αναζητήσεις στο Google για παραλίες γυμνιστών, θέρετρα γυμνιστών και «ηλιοθεραπεία γυμνή». Η πλειοψηφία των αναζητήσεων έγινε από τις ΗΠΑ και ακολουθούσαν Ιαπωνία και Βραζιλία. Όταν προσπάθησαν να βρουν το ποσοστό ανά χώρα με βάση τον πληθυσμό, στην κορυφή της λίστας των σχετικών αναζητήσεων βρέθηκε η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και η Ιρλανδία.

Πού θα κάνετε γυμνισμό… νόμιμα

Για να βρουν πού θα μπορούσαν όλοι αυτοί να πάνε -στην πραγματική ζωή- για να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα πιο ελεύθερα, η ομάδα του βρετανικού brand έκανε μια μεγάλη έρευνα για να διαπιστώσει πού θα μπορούσε να κάνει κανείς ηλιοθεραπεία γυμνός χωρίς να συλληφθεί. Στη συνέχεια δημιούργησε έναν εύχρηστο χάρτη για να μπορούν εύκολα να δουν όλοι το πού θα μπορούσαν να πάνε να μαυρίσουν χωρίς… να αποτυπωθούν οι γραμμές των μαγιό.

Πράσινο: Υπάρχουν συγκεκριμένες τοποθεσίες όπου το να κάνει κανείς τόπλες ηλιοθεραπεία είναι γενικά αποδεκτό.
Κίτρινο: Ο δημόσιος γυμνισμός είναι γενικά μη αποδεκτός, αλλά υπάρχουν ανεπίσημα παραλίες γυμνιστών ή αναφορές ότι το να κάνει κανείς ηλιοθεραπεία τόπλες είναι ΟΚ σε συγκεκριμένες τοποθεσίες.
Κόκκινο: Ο γυμνισμός δημοσίως, κάθε είδους, δεν είναι αποδεκτός.
Γκρι: Δεν υπάρχουν σχετικές πληροφορίες.

Η εταιρεία εξήγησε: «Οι 38 χώρες με κόκκινο χρώμα είναι χώρες όπου ο δημόσιος γυμνισμός οποιουδήποτε είδους είναι εντελώς απαράδεκτος ή παράνομος». Εκείνοι που βρίσκονται στο πράσινο (συνολικά 39 χώρες) είναι μέρη που είναι «αρκετά χαλαρά ως προς το «τόπλες» και το «γυμνή», με σκοπό την ηλιοθεραπεία, επιτρέποντάς το σε πολλές επίσημες και ανεπίσημες τοποθεσίες».

Οι 29 χώρες στο πορτοκαλί χρώμα είναι χώρες με «νόμους που είναι διφορούμενοι ή αντιφατικοί, ή όπου υπάρχουν πολύ περιορισμένα μέρη για γυμνισμό και θα χρειαστεί ο κάθε ταξιδιώτης να κάνει την προσωπική του έρευνα πριν την επισκεφθεί».