Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Πάει… για το 2022 η οικονομική βοήθεια από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στις επιχειρήσεις (video)

Αν έπρεπε να περιγράψει κανείς με παροιμία την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική οικονομία στο φόντο των επιπτώσεων που επέφερε η λήψη των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, προφανώς και θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την γνωστή… «να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι»!

Από τη μία, για το καλό της δημόσιας υγείας, μπαίνουν απανωτά, προσωρινά λουκέτα και εφαρμόζονται μέθοδοι με τους περιορισμούς στο επίκεντρο και από την άλλη, έρχονται βοηθήματα που προφανώς δεν αρκούν… Και ακριβώς επειδή δεν αρκούν, εμβόλιμα, άλλοι θεσμικοί παράγοντες του τόπου (βλ. Περιφέρειες), προσπαθούν να δράσουν επικουρικά, συνδράμοντας και οι ίδιοι στη στήριξη, σε μια προσπάθεια να… πιστωθούν προφανώς, το αποτέλεσμα της «σωτηρίας» των επαγγελματιών, η οποία μάλλον, πέθανε… πολύ πριν την τελευταία ελπίδα!

Στην αρχή, όλα έμοιαζαν καλά, καθώς η Περιφέρεια Πελοποννήσου εν προκειμένω, αποφάσισε να διαθέσει αρκετά χρήματα μέσω του Επιχειρησιακού της Προγράμματος για την περίοδο 2014 – 2020, προκειμένου να στηρίξει κυρίως, τους πολύ μικρούς και μικρούς επαγγελματίες που βάλλονται από τις επιπτώσεις των περιορισμών κατά της πανδημίας.
Στη συνέχεια όμως, τα προβλήματα άρχισαν να… θολώνουν την εικόνα αυτής της στήριξης, αφού τα αποτελέσματα, άφησαν πάρα πολλούς εκτός, τινάζοντας στον… αέρα την όλη προσπάθεια. Υπεβλήθησαν ενστάσεις, υπήρξαν δεσμεύσεις για περαιτέρω στήριξη και μαζί με τη σταδιακή άρση των μέτρων η κατάσταση κάπως, καταλάγιασε…

Τις τελευταίες ώρες όμως, συνέβη το πλέον  απίστευτο, αφού με μια ακόμη τροποποίηση, 7η κατά σειρά, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, αποφάσισε να… μεταθέσει για το τέλος του Σεπτεμβρίου(!) την προθεσμία υποβολής του αιτήματος της τελικής επαλήθευσης – πιστοποίησης που έπρεπε να καταβληθεί ηλεκτρονικά μαζί με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, έως τις 30 Ιουλίου!
Έτσι, η διαδικασία καθυστερεί για δύο ακόμη μήνες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην πληρωμή, έστω και των λίγων εκείνων δικαιούχων, που έχουν πραγματικά, πολύ μεγάλη ανάγκη αυτά τα χρήματα. Σε άλλο δε σημείο, το οποίο προφανώς και πρέπει να εξηγηθεί από τον κ. Νίκα και τους συν αυτώ, επισημαίνεται πως «το παρόν μέτρο θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο των μέτρων που θα διαβιβαστούν στην ΕΕ έως το τέλος του έτους τελικά και όχι μέχρι χθες, όπως προβλεπόταν αρχικά!

Η βοήθεια δηλαδή, πάει για το 2022 και… βλέπουμε με τους επαγγελματίες κυριολεκτικά «στα κάγκελα» να ζητούν απαντήσεις και στήριξη όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη, η οποία προφανώς και πρέπει να έρθει το συντομότερο δυνατό!

Δείτε το συγκεκριμένο έγγραφο εδώ: ΩΖΤΠ7Λ1-ΔΡΩ