Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Πλησιάζει η έναρξη του 2ου φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιού Καλαμάτας

Μεντρά αντίστροφα για την έναρξη του 2ου φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιού Καλαμάτας «Στης ελιάς το δάκρυ» και η συγκίνησή είναι μεγάλη καθώς θα προσφέρει στους λάτρεις των παραμυθιών εικόνες και ιστορίες από κάθε γωνιά του πλανήτη, μέσα απο τις σελίδες των βιβλίων.

Με ιδιαίτερη χαρά είδαμε την μεγάλη ανταπόκρισή σας και το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για το φεστιβάλ και τα «δώρα» του! Έχετε λίγη ακόμα υπομονή και σε λίγες μέρες θα μπορέσετε να απολαύσετε τις δύο πρώτες δράσεις!

Αρχικά το Σάββατο 6 Μαρτίου στις 20:00, θα γνωρίσουμε κάποιους από τους παραμυθάδες της πόλης που συμμετείχαν στην παραγωγή της Σταχταδράχτως.

Στην συνέχεια θα παρακολουθήσουμε την σπονδυλωτή αφήγηση της «Σταχταδράχτως» και τέλος θα ανακαλύψουμε συντροφιά με την φιλόλογο και δόκτορα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας , Εμμανουέλα Κατρινάκη, τα πολλά πρόσωπα της Σταχτοπούτας στην προφορική παράδοση.

Στη συνέχεια, την Κυριακή 7 Μαρτίου στις 20:00 , θα γνωρίσουμε τον Βασίλη Λουλέ και θα μιλήσουμε μαζί του για το ντοκιμαντέρ «Πέρασα κι εγώ από κει κι είχα παπούτσια από χαρτί», ενώ στη συνέχεια  θα παρακολουθήσουμε αυτό το οδοιπορικό καταγραφής μύησης και μνήμης. Γιαγιάδες και παππούδες, λαϊκοί παραμυθάδες από τα χωριά των Τρικάλων, αφηγούνται στον κινηματογραφικό φακό του Βασίλη Λουλέ, παραμύθια του κάμπου και των βουνών. Παραμύθια για πάντα.

Όλες αυτές τις δράσεις θα τις παρακολουθήσετε δωρεάν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Vimeο. Την Πέμπτη 4 Μαρτίου, θα αναρτήσουμε στο facebook του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, όλες τις σχετικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις.

Μείνετε συντονισμένοι στο facebook του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας!

…Θα κάνουμε γλέντια και χαρές και ξεφάντωσες πολλές…

Στάθης Γυφτάκης
Συνθέτης-πιανίστας
Καλλιτεχνικός διευθυντής
Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας &
Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας
Ιδρυτικό μέλος Φεστιβάλ “Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας”