Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Στην Αλαγονία Νίκας και Χαρίτσης – Είδαν από κοντά τα έργα αποκατάστασης των ζημιών

Για πέμπτη φορά μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της περιοχής της Αλαγονίας, ο Δήμαρχος Π. Νίκας βρέθηκε στην περιοχή. Εκεί βρίσκονται σε εξέλιξη τέσσερις εργολαβίες αποκατάστασης της βατότητας στο πρωτεύον και δευτερεύον δημοτικό οδικό δίκτυο και στο αγροτικό οδικό δίκτυο.

Ο Π. Νίκας εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του από την πρόοδο των εργασιών, με την ολοκλήρωση των οποίων το οδικό δίκτυο της περιοχής Αλαγονίας θα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι ήταν πριν τις καταστροφές, τις οποίες προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Μάλιστα, εντός των ημερών αρχίζουν κατά προτεραιότητα έργα διαχείρισης ομβρίων και στη συνέχεια ασφαλτοστρώσεις στα αποκατεστημένο τμήματα, από την εργολαβία προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ, για την οποία πρόσφατα υπεγράφη συμφωνητικό.

Στο υπό αποκατάσταση τμήμα του δρόμου από την Αλαγονία προς τον οικισμό Μαχαλάς, ο Δήμαρχος Π. Νίκας συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, τον οποίον ενημέρωσε αναλυτικά για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης του οδικού δικτύου και για το χρόνο παράδοσης του έργου αποκατάστασης, το οποίο αντιμετωπίζει τις δυσκολίες που έχουν οι παρεμβάσεις στο ορεινό οδικό δίκτυο.

Σημειώνεται ότι ο κ. Χαρίτσης περιόδευσε -επικεφαλής κλιμακίου-, στην περιοχή, προκειμένου να δει από κοντά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και να καταγράψει ο ίδιος τα όσα οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA