Παρασκευή
26
Απρίλιος
TOP

Τελικά κάτι τρέχει στα… γύφτικα

Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ

Πως το λέγανε τόσα χρόνια χρησιμοποιώντας την λαϊκή έκφραση «Έλα μωρέ κάτι τρέχει στα γύφτικα…» Και χασκογελούσαν αδιάφορα . Να που θα πρέπει να εξηγήσουν χαρτί και Καλαμάρι λοιπόν τι έγινε.. Η μηνυτήρια αναφορά της Περιφέρειας για την Μπιρμπίτα θα φέρει θύελλες! Πάνω από δυο εκατομμύρια ευρώ επένδυσε εκεί το Ελληνικό κράτος και κάποιοι τα άφησαν να πετάξουν! Δεν έμεινε τίποτα από τον οικισμό που φιλοξενούσε Τσιγγάνους και μόνο οι δρόμοι έμειναν να θυμίζουν το πολυδιαφημισμένο τότε έργο! Και μπορεί πολλούς να βόλευε η κρίση ότι τα πήραν και τα κατέστρεψαν οι… γύφτοι, αλλά κάποιος είχε την ευθύνη του οικισμού και έπρεπε να διαφυλάξει η τουλάχιστον να αναζητήσει την χαμένη περιουσία!

Να μου το θυμηθείτε εδώ θα γίνει καταλογισμός ζημιάς σε αντινομάρχες και περιφερειάρχες, σε όλους όσοι ήταν υπεύθυνοι τέλος πάντων. Απλά; Μα θα τους ζητήσουν πίσω τα λεφτά…  και είναι πολλά δυο μύρια για κάτι που έτρεξε στα … γύφτικα!

Οριστικό σε Καλαμάτα και Πύλο θα γίνουν το 2021 οι εκδηλώσεις των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση! Αυτές και μόνο οι δυο πόλεις θα ενταχθούν επισήμως τουλάχιστον στο πρόγραμμα Ελλάδα 2021 της Γιάννας Αγγελοπούλου! Λογικό, μένει τώρα να οριστικοποιηθεί το τι θα περιλαμβάνουν οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται και θα ενταχθούν σε ένα Πανελλαδικό δίκτυο εορτασμών!

Αν μετρήσει κάνεις τις αποφάσεις και την υλοποίηση πάσης φύσεων έργων στην διάρκεια της τρέχουσας χρονιάς η Καλαμάτα είναι ο πιο παραγωγικός Δήμος! Δεν μιλάμε μόνο για την Μεσσηνία αλλά για την περιφέρεια Πελοποννήσου.  Μην μου πείτε μα είναι ο μεγαλύτερος διότι επαναλαμβάνω η σύγκριση γίνεται αναλογικά με βάση όχι μόνο τα  πληθυσμιακά κριτήρια αλλά και του διοικητικού μεγέθους!

Την έρευνα την τρέχει και θα την δημοσιεύσει ιστοσελίδα τοπικής αυτοδιοίκησης και η Καλαμάτα όπως μου είπαν οι συντάκτες της έχει τα πρωτεία σε αυτό που ονομάζομαι Λειτουργία ΟΤΑ! Σπουδαίο αυτό για ένα νέο Δήμαρχο και σίγουρα χρεώνεται στον Βασιλόπουλο! Που όταν θέλει εκπλήσσει δεδομένου και της πολυεπίπεδης αντιπολίτευσης που υφίσταται … Λες να διαψεύσει τους επικριτές του;

Φυσικά εγώ τονίζω διαρκώς ότι ο Δήμαρχος που θα ανοίξει τα σύνορα της Πόλης μας στον …αχανή Δυτικό χώρο, στον Μεσσηνιακό δηλαδή κάμπο κειθεν και της διασποράς  θα μείνει στην ιστορία! Μην ξεχνάμε ότι στο παραλιακό αυτό μέτωπο Καλαμάτας Μεσσήνης έχουν ήδη γίνει μεγάλες τοποθετήσεις σε γη από κορυφαίους επιχειρηματίες! Έχω επαναλάβει ότι το ξεκίνημα είναι ένα. Δρόμος αλά Ναβαρίνου στο φρύδι του Αιγιαλού που θα ενώσει Καλαμάτα Μπούκα! Ούτε Εθνικοί δρόμοι ούτε τίποτε άλλο… Μετά ασχολούμαστε με τις  κάθετες οδούς   της ενδοχώρας.

Εδώ είναι και η ευκαιρία Βασιλόπουλου Αθανασόπουλου! Να αφήσουν πίσω την περίφημη παραλιακή χάραξη Καλαμάτα Ριζόμυλου που εγκλώβισε χρόνια τώρα κάθε αναπτυξιακή προοπτική του θαλάσσιου μετώπου (ως η μοναδική λύση) και να πάνε σε ένα διαδημοτικό έργο με χάραξη παραλιακού δρόμου επαναλαμβάνω στο φρύδι του Αιγιαλού! Έχοντας έτσι όσον το δυνατόν μικρότερες απαλλοτριώσεις. Και να δείτε πως θα αλλάξουν όλα…

Σαν να χει χαθεί λίγο η μπάλα στην Τριφυλία! Είναι δυνατόν να υπάρχουν αποφάσεις που στην έγγραφη μορφή τους – και κατά συνέπεια υλοποίηση τους- λένε διαφορετικά πράγματα από αυτά που συζητήθηκαν κατά την λήψη τους;

Με ταχύτητα αστραπής περνά το Καλοκαίρι και οι επιχειρήσεις κλαίνε! Έχουν παραταθεί οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και διακανονισμοί αλλά στα Δημοτικά ταμεία δεν προσέρχεται ουδείς!

Φυσικά και ο Παναγιώτης Νίκας έχει στα χέρια του την παραίτηση από την πρώτη στιγμή! Δεν μπορεί να εμπλακεί η Περιφέρεια καθ οιονδήποτε τρόπο σε διαμάχες που θα κορυφωθούν και θα ταλανίσουν το σύνολο της χώρας. Ας ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τον καλύτερο τρόπο…

Έκτακτο! Σούδα και Καλαμάτα σε φάση αυξημένης επιφυλακής πόσο δε μάλλον αν ξεκινήσει η μάχη στην Συρτη της Λιβύης! Το αναφέρω διότι έχουμε μετακινήσεις δυνάμεων Τούρκων μισθοφόρων και από την άλλη Αιγυπτιακού στρατού! Το Εθνικής Αμύνης Υπουργείο διαπιστώνει ότι στη μάχη ελέγχου της Μεσογείου η Καλαμάτα είναι στην πρώτη γραμμή! Αυτά μετράνε στην οποία μελλοντική προοπτική ανάπτυξης του αεροδρομίου μας ! Είμαι της άποψης πάντως ότι το στρατιωτικό δεν περιορίζει το πολιτικό και αντίστροφα!