Τρίτη
16
Απρίλιος
TOP

Τον Απρίλιο το μεγάλο στοίχημα για τον εμβολιασμό

Ο Απρίλιος θα είναι ο μήνας- κλειδί στην Επιχείρηση «Ελευθερία», όπως έχει ονομαστεί το πρόγραμμα εμβολιασμού του πληθυσμού κατά της Covid-19. Μέσα στον επόμενο μήνα θα εμβολιαστούν όσοι πολίτες εμβολιάστηκαν συνολικά το πρώτο τρίμηνο του έτους, όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, Θανάσης Κοντογεώργης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ο κ. Κοντογεώργης ανέφερε πως έως και στις αρχές Μαΐου θα έχουν εμβολιαστί όσοι πάσουν από σοβαρές ασθένειες και οι πολίτες άνω των 60 ετών. Ήδη έχει καταρτιστεί η σχετική λίστα μέσω της άυλης συνταγογράφησης και τον ΗΔΙΚΑ, ωστόσο θα ανακοινωθεί πώς θα μπορεί κάποιος να μπει στη λίστα αν δεν έχει εντοπιστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.

Εκτίμησε ότι η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες θα ανοίξει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου και λίγες μέρες μετά θα ανοίξει για τους πολίτες 70-74 και 65-69 ετών.

Ο κ. Κοντογεώργης σημείωσε ότι ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και τον τύπο των εμβολίων θα μπουν στη διαδικασία φαρμακεία και ιδιώτες γιατροί, ωστόσο οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν μετά τον Απρίλιο.

πηγη