Παρασκευή
26
Απρίλιος
TOP

Τουριστική “βόμβα” έσκασε στη Μεσσηνία με την Aegean – Ακυρώνει τους… προορισμούς του εξωτερικού από την Καλαμάτα

Τουριστική… βόμβα έσκασε στη Μεσσηνία με την Aegean, που αναδιαμορφώνοντας το πρόγραμμά της, βγάζει από τον σχεδιασμό και από το… χάρτη το αεροδρόμιο της Καλαμάτας που αποτελούσε για την εταιρεία μάλιστα βάση και σημείο αναφοράς τα τελευταία χρόνια.

Να σημειωθεί για το “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” πως η Aegean εξυπηρετούσε το μεγαλύτερο μέρος του πτητικού προγράμματος και εξαιτίας της είχε ανέβει μάλιστα τόσο ψηλά και παρουσίαζε μια τέτοια πορεία ως ένα από τα πλέον δυναμικά περιφερειακά αεροδρόμιο πανελλαδικά και όχι μόνο.

Εξ ου και οι κινήσεις και το ενδιαφέρον για αναβάθμιση των υποδομών κλπ. και όλα αυτά τα θετικά που “έσκασαν” για την περιοχή μας με μια ντουζίνα προορισμούς να εξυπηρετούνται από εδώ με την παρουσία της εταιρείας να είναι κομβική.

Πλέον, η Aegean με μια κεντρική όπως φαίνεται αναφορά και με βάση την Αθήνα, σήμερα το απόγευμα γνωστοποίησε στον αερολιμένα της Καλαμάτας το πρόγραμμα και για τον Αύγουστο και ακυρώνει ότι πτήσεις θα γίνονταν από και προς τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Να σημειωθεί πως σε αυτές εντασσόταν η Λευκωσία, το Κατοβίτσε, το Μόναχο (2 πτήσεις), η Στοκχόλμη, η Ρωσία, το Παρίσι, το Μιλάνο με την εξέλιξη αυτή να είναι σοκαριστική για τα όσα σηματοδοτούσαν ως τουριστική προσμονή για την περιοχή μας μέσω του αεροδρομίου.

Πλέον η εταιρεία μένει με αναφορά εδώ μόνο τη θυγατρική της την Olympic Air και με αυτή με την εξυπηρέτηση πτήσεων εσωτερικού για Θεσσαλονίκη.

Πάντως, οι προορισμοί πια που έχουν οριστεί και έχουν αποτυπωθεί στο πρόγραμμα θα εξυπηρετούνται από εταιρείες του εξωτερικού όπως συμβαίνει στην πρώτη τακτική πτήση με την Transavia αύριο με τους 300 Γερμανούς τουρίστες που αναμένονται.