Σάββατο
27
Απρίλιος
TOP

Το ένα μετά το άλλο… άδειασμα στον Τατούλη που τώρα τρέχει και δεν… φτάνει

Για “παιχνίδια” με την σταυροδοσία κάνουν λόγο αρκετοί, σε μια διαδικασία που στο σύστημα καταχώρησης που διατηρεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου σταμάτησε μόλις άρχισαν τα “όργανα”!

Κι όταν λέμε “όργανα” εννοούμε τα αποτελέσματα που δεν ήθελαν να δουν από την πλευρά της απερχόμενης αρχής οι υποψήφιοί τους, και έτσι, τους… κόψουν την φόρα για τον β’ γύρο.

Αυτό μοιάζει να είναι το σκεπτικό Τατούλη, και, τα ερωτήματα πληθαίνουν για τα όσα αναφέρονται, αφού η κατεύθυνση φαίνεται να είναι να μπει… φρένο στις γκρίνιες που είναι πολλές από εκείνους της “Νέας Πελοποννήσου” που μένουν εκτός από το νέο περιφερειακό σχήμα, σε όλους τους νομούς.

Τα ερωτήματα πάντως είναι πολλά, αφού για παράδειγμα παρά το ότι η καταχώρηση σταυροδοσίας σε άλλους νομούς είχε ξεκινήσει και προχώρησε σημαντικά, σε Μεσσηνία και Λακωνία αυτή δεν ξεκίνησε καν, με ότι αυτό σημαίνει για τα πρόσωπα και τους υποψηφίους του κ. Τατούλη στις περιοχές αυτές.

Και ειδικά στη Μεσσηνία όπου υπέστη… βατερλό και κατά συνέπεια πρόσωπα που έσπευσαν δίπλα του μετά τα “ταξίματα” και τα “βολέματα” μένουν εκτός, και, το χρεώνουν αυτό στον κ. Τατούλη που τους μιλούσε… για νίκη από την πρώτη Κυριακή και αυτοδυναμία υποσχόμενός τους… θέσεις και “στασίδια”.

Και τώρα από τον κ. Τατούλη η γνωστή επιχείρηση “άλωσης” – όπου βρει και όπου του… κάτσει έχει ξεκινήσει – μια και ήδη είδε το 70% των Πελοποννησίων να του γυρίζουν την πλάτη, αλλά και εισπράττει το ένα μετά το άλλο ηχηρό… χαστούκι στα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα που προσωπικά!!! τώρα κάνει σε υποψηφίους συμβούλους.

Ο κ. Τατούλης ο πορθητής της συναίνεσης θέλει τώρα κλασικά να το “παίξει” φιλικός όταν συνδυασμούς και πρόσωπα καιρό τώρα τους έχει περάσει από το υβριστικό του… μενού σε συνεδριάσεις του ΠΕ.ΣΥ. και άλλες εκδηλώσεις. Είναι δε τέτοια η αγωνία του που ρόλο στο “πέσιμο” έχουν και περιφερόμενοι δημοσιογράφοι επιχειρώντας να διερευνήσουν τις προθέσεις άλλων.

Ο κ. Τατούλης ο οποίος “ρούφηξε” το χώρο του ΠΑΣΟΚ – α ναι μην ξεχάσετε πως στην συνέχεια το έπαιξε ανεξάρτητος – τώρα θέλει ξανά να “αλώσει” ότι απέμεινε αξιοκρατικά και υπεύθυνα στον συνδυασμό του Γ. Μπουντρούκα, από τα στελέχη του οποίου πάντως συναντά ένα απροσπέλαστο τείχος.

Μέσα σε όλα, ο ρόλος μιας “παρέας” που ενεργοποιείται με τους κύριους Γερονικολό, Πάζιο να συμμετέχουν σε σύσκεψη με τον Δ. Ανδριανόπουλο, προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο στήριξης Τατούλη στον β’ γύρο, σέρνοντας το… άμοιρο ΠΑΣΟΚ δεξιά και αριστερά – σε κινήσεις που τα στελέχη του το αποδόμησαν μέχρι πριν από λίγο καιρό – καταγράφοντας τέτοια ποσοστά στη Μεσσηνία, αλλά και “πριονίζοντας” τον συνδυασμό Μπουντρούκα που μέχρι την τελευταία μέρα έψαχνε για να συμπληρώσει ψηφοδέλτιο.

Μέσα σε όλα και το ηχηρό “χαστούκι” που δέχεται ο κ. Τατούλης από την παράταξη Δέδε που μπορεί να μην έχει ανοιχτά εκφραστεί, αλλά που κορυφαία στελέχη όπως ο Γ. Πουλοκέφαλος δηλώνουν πως είναι πιο ανοιχτά τα περιθώρια συνεργασίας σε επίπεδο συναίνεσης με την παράταξη του κ. Νίκα.

Την ίδια ώρα ο προβληματισμός είναι έντονος για τα όσα αποτυπώνονται και έτσι τα… ταξίματα και η πολιτική πρακτική με την οποία κινήθηκε ο απερχόμενος περιφερειάρχης προεκλογικά ενεργοποιήθηκε ξανά για να περισώσει ότι μπορεί τις τελευταίες ημέρες.