Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Χαρίτσης στο BEST – Τα κρίσιμα σημεία για τον “Κλεισθένη” – Το νέο πρόγραμμα από το “Φιλόδημος” και οι προσλήψεις

Περισσότερες αρμοδιότητες στους δήμους, πιο ξεκάθαρο πλαίσιο λειτουργίας τους και παράλληλη μεταφορά πρόσθετων πόρων, είναι τρία από τα χαρακτηριστικά σημεία στα οποία και εστίασε ο Υπουργός Εσωτερικών, προσεγγίζοντας τη μεταρρύθμιση του «Κλεισθένη».

Ολοκληρώνοντας ένα πρώτο πλαίσιο διαλόγου με τους αυτοδιοικητικούς και των δύο βαθμών ο κ. Χαρίτσης μιλώντας στην τηλεόραση BEST, στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός πως πρέπει ο «Κλεισθένης» να εφαρμοστεί με τρόπο παραγωγικό και λειτουργικό, ενώ μίλησε και για την εφαρμογή της απλής αναλογικής.

Ωστόσο, ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως μια σειρά από χρηματοδοτήσεις ενεργοποιούνται για τους δήμους με κατεύθυνση την περαιτέρω αξιοποίηση των πόρων από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Έτσι, από την επόμενη εβδομάδα εντάσσονται οι ώριμες προτάσεις για τη δημιουργία νέων βρεφονηπιακών σταθμών όπου οι ανάγκες είναι μεγάλες, ενώ και στο μέτωπο των προσλήψεων έμφαση δίνεται στην στελέχωση με μόνιμο προσωπικού με μια σειρά από διαγωνισμούς να ενεργοποιούνται, κύρια στον τομέα της καθαριότητας.