Σάββατο
2
Δεκέμβριος
TOP

2ο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό International Competition De Bach Au Jazz για τον καλαματιανό Κωνσταντίνο Μάρκου

Σε έναν από τους πιο απαιτητικούς διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου, τον International Competition “De Bach Au Jazz”, συμμετείχε και απέσπασε διάκριση ένας μαθητής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Μάρκου, μαθητή στην τάξη πιάνου του Λουκά Γεώργα, ο οποίος συνέχισε την επιτυχημένη του πορεία αποσπώντας τώρα 2ο βραβείο στην κατηγορία του σε έναν από τους πιο απαιτητικούς διαγωνισμούς, στον International Competition “De Bach Au Jazz”:  https://concours-debachaujazz.com/ που πραγματοποιείται εναλλάξ στο Παρίσι και στην Αθήνα και αποτελεί πόλο έλξης για δεκάδες ταλαντούχους σπουδαστές από όλο τον κόσμο.

Φέτος συμμετείχαν 166 σπουδαστές από όλες τις άκρες της γης, μεταξύ των οποίων σπουδαστές που έχουν αποσπάσει διεθνή βραβεία! Η επιτροπή αποτελείτο από σημαντικούς καθηγητές πιάνου από την Ελλάδα (Νίκος Αθηναίος, Αγάθη Λεϊμονή), την Ρωσία (Yuri Bogdanov),την Γαλλία ( Lilia Boyadjieva – Ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του διαγωνισμού), την Ιταλία (Antonio di Cristofano), την Νορβηγία (Marina Pliassova) και την Βουλγαρία (Borislava Taneva)

https://concours-debachaujazz.com/…/jury-piano…

Τα σχόλια της επιτροπής ήταν διθυραμβικά για τον Κώστα. Όλοι του ευχόμαστε να συνεχίσει κρατώντας την ίδια αφοσίωση και αγάπη στην σπουδή του και να καταφέρει να διακριθεί και σε άλλους διαγωνισμούς τοποθετώντας το όνομα του στους νέους ταλαντούχους πιανίστες της Ευρώπης.

Να υπενθυμίσουμε πως τον περασμένο μήνα είχε διακριθεί σε έναν πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου αποσπώντας την υψηλότερη διάκριση στην κατηγορία του. Ο πανελλήνιος Διαγωνισμός πιάνου Musicarte, που ολοκληρώθηκε στις 19 Ιουνίου στην Αθήνα επιβράβευσε το μαθητή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας με το  1ο βραβείο και ειδικό βραβείο International cultural federation! Ο Κώστας, μαθητής στην τάξη πιάνου του Λουκά Γεώργα ακολουθεί τα βήματα του δασκάλου του αποσπώντας σημαντικά βραβεία και διακρίσεις σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς.

  • Μπορείτε να απολαύσετε δείγμα της δουλειάς και του ταλέντου του νεαρού καλαματιανού στα παρακάτω βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=zA9BvaXR5Z4

https://www.youtube.com/watch?v=IIt4_gm_9tk

https://www.youtube.com/watch?v=RTx1m85QdVA

https://www.youtube.com/watch?v=6s1GCRGYLJM