Δευτέρα
23
Δεκέμβριος
TOP

30 νέοι επιχειρηματίες απόφοιτοι πανεπιστημιακών σχολών στην 4η Ευρωπαϊκή Ακαδημίας του προγράμματος Jean Monnet στην Καλαμάτα

Το συνέδριο της 4ης Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Jean Monnet 2021 έχει τη μορφή θερινού σχολείου και θα συμμετέχουν 30 νέοι επιχειρηματίες, απόφοιτοι πανεπιστημιακών σχολών με σκοπό τον προβληματισμό τους στα νέα δεδομένα της μετά covid εποχή. Σκοπός αποτελεί η ανάπτυξη δεξιοτήτων στελεχών της αγοράς, που υλοποιούν ευρωπαϊκά προγράμματα και ενδιαφέρονται να εξοικειωθούν με καλές ευρωπαϊκές πρακτικές.

Συνέντευξη δόθηκε την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα «Π. Φωτέας» του Διοικητηρίου Καλαμάτας, στα πλαίσια διεξαγωγής στην Καλαμάτα Η κοινή συνέντευξη δόθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο, τον Δήμαρχο Καλαμάτας Αθανάσιο Βασιλόπουλο, τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Πρόεδρο και Επιστημονικό Διευθυντή του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ Παναγιώτη Λιαργκόβα και τον επίκουρο καθηγητή Αποστολόπουλο Νικόλαο.

Ο αντιπεριφερειάρχης ξεκινώντας την τοποθέτησή του, ανέφερε ότι: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας,  ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του καθηγητή Παναγιώτη Λιαργκόβα καθώς και του επίσης καθηγητή κυρίου Αποστολόπουλου Νικόλαου, στην διοργάνωση του συνεδρίου.

Στηρίζουμε ένα τόσο σημαντικό Συνέδριο που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Καλαμάτα, στο οποίο συμμετέχουν διακεκριμένοι  καθηγητές, αλλά και 2 πρυτάνεις, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς (ΠΑ.ΠΕΙ.), κ. Κότιος Άγγελος καθώς και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Νεάπολης Πάφου κ. Σκλιάς Παντελής, ο οποίος είναι  και Πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων των Πανεπιστημίων της Κύπρου. Συνεργαζόμαστε με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε θέματα τοπικής επιχειρηματικότητας, σε μία δύσκολη εποχή για τις επιχειρήσεις και την Οικονομία της χώρας. Τέτοιες δράσεις εξωστρέφειας είναι βέβαιο ότι θα συμβάλλουν στην ενεργοποίηση των στελεχών της Αγοράς και ιδιαίτερα των νέων.   Στόχος μας είναι η καλύτερη Αξιοποίηση των Διαρθρωτικών Πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ταμείου Ανάκαμψης για μία αειφόρο Ανάπτυξη στην μετά Covid εποχή».

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας αναφέρθηκε στη σημαντικότητα των επιστημονικών διαλέξεων που έχουν σαν στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, που συναντά ιδιαίτερες δυσκολίες την παρούσα χρονική περίοδο. Επίσης ανέφερε την αναγκαιότητα επένδυσης στην καινοτομία και εξωστρέφεια την παρούσα χρονική στιγμή με τολμηρά βήματα και δράσεις που έχουν στόχο την ανάπτυξη.

Ο καθηγητής κ. Λιαργκόβας στην τοποθέτησή του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Καλαμάτας για τη στήριξή τους στην από κοινού συνδιοργάνωση του συνεδρίου επιχειρηματικότητας. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην μετά covid εποχή και ιδιαίτερα στα εργαλεία που διατίθενται με στόχο την ανάκαμψη της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας. Αναφέρθηκε στη συνέχεια διεξοδικά στον αγροτοδιατροφικό τομέα, τονίζοντας ότι αποτελεί ένα χώρο που πρέπει να εκσυγχρονιστεί με νέες τεχνολογίες, νέες ιδέες  ώστε να αξιοποιήσει τα μέγιστα το φυσικό πλούτο της χώρας μας.

Τέλος ο καθηγητής κ. Αποστολόπουλος τόνισε την αναγκαιότητα και σπουδαιότητα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, τα οποία βασίζονται στις συνέργειες και προσανατολίζονται στη διασύνδεση με την αγορά εργασίας, με στόχο την ενίσχυση της οικονομίας.

Δήλωση του αντιπεριφερειάρχη για το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη

Μεσίστια κυματίζει από χθες η Ελληνική Σημαία και στο Διοικητήριο, ακολουθώντας την κήρυξη του 3ήμερου πένθους από τον Πρωθυπουργό της χώρας για το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Μίκης Θεοδωράκης υπήρξε ένας καταξιωμένος Στιχουργός και Συνθέτης με παγκόσμια αναγνώριση. Με την μουσική του κατάφερε να διαδώσει τον Πολιτισμό μας στα πέρατα της Οικουμένης.

Ήταν ένας Γνήσιος Έλληνας Πατριώτης που θα παραμείνει ΑΘΑΝΑΤΟΣ στις καρδιές μας.