Τρίτη
1
Οκτώβριος
TOP

Μάστιγα η βία ανηλίκων – Τι σημείωσε η Επιμελήτρια Ανηλίκων Καλαμάτας Αγγελική Ρουμελιώτου (video)

Σε μάστιγα δίχως τέλος έχει μετατραπεί η βία ανηλίκων σε ολόκληρη τη χώρα λαμβάνοντας ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST η επιμελήτρια ανηλίκων Καλαμάτας κ. Αγγελική Ρουμελιώτου σημείωσε πως «Πλέον τα φαινόμενα είναι πιο σκληρά και όχι περισσότερα αριθμητικά» ενώ το τελευταία χρόνια παρατηρείται πως περισσότερα κορίτσια εμπλέκονται σε έντονους διαπληκτισμούς με σωματικές βλάβες.

Σε αυτές τις περιπτώσεις ο πανικός δεν είναι σύμμαχος γιατί όπως επισημαίνει η κ. Ρουμελιώτου «θα προκαλέσουμε μεγαλύτερη ανησυχία στην οικογένεια… μεταξύ των ανηλίκων υπάρχει και η τάση στο να ηγετοποιούν κάποια πρόσωπα, δηλαδή να είναι πολύ δυνατά τα πρόσωπα στα μάτια τους, μέσα από αυτές ακριβώς τις πράξεις, για να τους δίνουν μια άλλη υπόσταση από αυτή που δίνουμε εμείς. Γι’ αυτό ακριβώς δεν θα πρέπει να μεγενθύνονται κάποια φαινόμενα, γιατί μπορεί ακριβώς να τους δώσουν εμείς τέτοια διάσταση που να προκαλέσει περισσότερους ανηλίκους».

Σοβαρός παράγοντας που επηρεάζει την κοινωνική συμπεριφορά ενός παιδιού ή ενός εφήβου είναι η οικογένεια αλλά το σχολικό περιβάλλον. Όπως αναφέρει η Επιμελήτρια Ανηλίκων Καλαμάτας «Σοβαρός παράγοντας είναι οι γονείς κυρίαρχο είναι ο τρόπος που διαχειρίζεται η οικογένεια τέτοια θέματα αλλά έχουμε ζητήματα που έχουν να κάνουν το σχολείο».

Μεγάλη βαρύτητα πρέπει να δοθεί και στην αύξηση των κοινωνικών υπηρεσιών κατάλληλων να σταθούν δίπλα στην οικογένεια και να τη συμβουλέψουν. Όπως υπογραμμίζει η κ. Ρουμελιώτου «Δυστυχώς δεν έχουμε ακόμη τόσες και τέτοιες υπηρεσίες εάν θέλουμε αλλαγές, πρέπει να επικεντρωθούμε εκεί, ώστε να βοηθήσουν την οικογένεια. Είναι άδικο μια οικογένεια να παλεύει μόνη της με τέτοια ζητήματα».

Όσον αφορά την περιοχή της Καλαμάτας όπως τονίζει η κ. Ρουμελιώτη «υπάρχει μια μικρή αριθμητική αύξηση, αλλά βλέπουμε πλέον τα αδικήματα να είναι πιο σοβαρά».