Πέμπτη
18
Ιούλιος
TOP

45χρονος είχε ρημάξει σπίτια και αποθήκες στα Φίλια Μεσσηνίας

45χρονος «ποντικός» είχε ρημάξει… την περιοχή Φίλια Μεσσηνίας διαπράττοντας έξι κλοπές σε σπίτια και αποθήκες από όπου αφαίρεσε χρήματα, αντικείμενα και εργαλεία αξίας αρκετών εκατοντάδων ευρώ.

Σύμφωνα με τις Αρχές, χθες (13.6.2024) περίπου στη 1 το μεσημέρι ο δράστης αφαίρεσε από αποθήκη ημεδαπού στα Φίλια Μεσσηνίας, ένα αλυσοπρίονο, μια μπαταρία από τρακτέρ και δυο χάλκινα σκεύη αξίας 500 ευρώ. Έγινε ωστόσο αντιληπτός από περίοικους και άμεσα τράπηκε σε φυγή αποκρύπτοντας στη συνέχεια επιμελώς τα κλοπιμαία, τα οποία εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Ο 45χρονος αναζητήθηκε από τους αστυνομικούς και εντοπίστηκε στα Φίλια. Ο άνδρας αρνήθηκε να περάσει από έλεγχο και αντιστάθηκε με σωματική βία, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο ίδιος είχε διαπράξει μια σειρά από κλοπές στην ευρύτερη περιοχή. Συγκεκριμένα στις 23/4 διέρρηξε αποθήκη στάβλου στη Μάλτα Μεσσηνίας απ’ όπου και αφαίρεσε δυο χάλκινα καζάνια αξίας περίπου 500 ευρώ. Κατά το διάστημα 3 με 19 Μάιου, διέρρηξε μια αποθήκη και έναν στάβλο επίσης στα Φίλια, απ’ όπου αφαίρεσε διάφορα αντικείμενα όπως καζάνια και μια ψαλίδα για ζώα. Στις 10 Ιουνίου, στο στόχαστρό του μπήκε σπίτι στα Φίλια, απ’ όπου αφαίρεσε χάλκινους σωλήνες ύδρευσης. Μια μέρα αργότερα (11/6) περίπου στις 9 το πρωί, ο 45χρονος εισήλθε σε σπίτι από το παράθυρο απ’ όπου κατόρθωσε να αφαίρεσε μια τσάντα και ένα πορτοφόλι που περιείχε ποσό ύψους 180 ευρώ, κάρτες και άλλα αντικείμενα.

Η δράση του συνεχίστηκε στην περιοχή Φίλια Μεσσηνίας, όπου στις 12/6, «χτύπησε» σε εξωτερική αποθήκη οικείας, απ’ όπου πήρε ένα αλυσοπρίονο και ένα χάλκινο καζάνι.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Οιχαλίας, έξι (6) περιπτώσεις κλοπών, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Οιχαλίας στη Μεσσηνία.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Οιχαλίας, 45χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθεια και σωματική βλάβη.

Ειδικότερα, χθες (13.6.2024) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας, ο 45χρονος εισήλθε σε αποθήκη ημεδαπού και αφαίρεσε αλυσοπρίονο, μπαταρία γεωργικού ελκυστήρα και χάλκινα αντικείμενα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν.

Μετά από άμεση κινητοποίηση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Οιχαλίας εντόπισαν τον 45χρονο και στην προσπάθεια τους να τον ακινητοποιήσουν για να τον συλλάβουν, αυτός αντιστάθηκε σθεναρά επιτιθέμενος προς τους αστυνομικούς.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από τους ανωτέρω αστυνομικούς και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 45χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από την 24.4.2024 έως και την 12.6.2024 σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Οιχαλίας, είχε διαπράξει ακόμη -5- περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και αποθήκες, όπου είχε αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, αλυσοπρίονο, χρήματα και χάλκινα αντικείμενα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας.