Σάββατο
28
Σεπτέμβριος
TOP

Αφαίρεση αρμοδιοτήτων της Αλειφέρη από Τατούλη – Το είχε αποφασίσει από τις 22 Μαρτίου

Με συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο φαίνεται πως κινήθηκε ο Πέτρος Τατούλης από την πρώτη στιγμή αμέσως μόλις άρχισαν να… φουντώνουν οι διαστάσεις του θέματος από τις καταγγελίες της Ελένης Αλειφέρη κι εδώ αρχίζουν να προκύπτουν μια σειρά από ερωτήματα.

Παρά τα όσα φαίνεται ότι στο «προσκήνιο» ο κ. Τατούλης να ακολουθεί το δρόμο της σιωπής, στο «παρασκήνιο»  ο ίδιος είχε εξαρχής δρομολογήσει αποφάσεις καρατόμησης των αρμοδιοτήτων της Ελένης Αλειφέρη.

Από το ΦΕΚ το οποίο και δημοσιεύτηκε διαπιστώνει κανείς πως υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα τα οποία και χρήζουν απαντήσεων… Κυριάρχο το γεγονός ότι το είχε αποφασίσει από τις 22 του μήνα, τη στιγμή που μετά εξελίχθηκαν οι συνεδρίασεις, “ομάδας”, Εκτελεστικής και ΠΕΣΥ.

ΣΤΟ Φ.Ε.Κ. Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε η απόφαση με τίτλο «Τροποποίηση απόφασης του Περιφερειάρχη περί μεταβίβασης αρμοδιοτήτων στους άμεσα εκλεγμένους Αντιπεριφερειάρχες Περιφέρειας Πελοποννήσου» με αριθμό  77855/18255 και με ημερομηνία 22 Μαρτίου 2018. Στην απόφαση σημειώνονται τα εξής:

«Τροποποιούμε την αριθμ. 80951/27377/31-10-2014 απόφαση, ως προς την παράγραφο (5) του μέρους Α’ αυτής, και αίρουμε τη μεταβίβαση άσκησης αρμοδιοτήτων στην Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας Αλειφέρη – Καραθανάση Ελένη του Ιωάννη (ΑΔΤ:ΑΑ445551), που αφορούν στις κάτωθι υπηρεσίες της ΠΕ Μεσσηνίας:

α. Διεύθυνση Διοικητικού Οικονομικού (άρθρο 13)

β. Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής

(άρθρο 17)

γ. Διεύθυνση Ανάπτυξης (άρθρο 21)

δ. Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών (άρθρο 23)

ε. Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέρι-

μνας (άρθρο 27)

στ. Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας (άρθρο

5 παρ. 2 περ. η και παρ. 3 περ. δ)

ζ. Τμήμα Πολιτικής Προστασίας (άρθρο 29 παρ. 2 περ. ε).

Κατά τα λοιπά ισχύει η απόφαση ως έχει καθώς και όσα προβλέπει το άρθρο 160 παράγραφος 3 του νόμου 3852/2010 ως προς τις αρμοδιότητες των άμεσα εκλεγμένων Αντιπεριφερειαρχών.

Η απόφαση αυτή, που ισχύει από τη δημοσίευσή της, να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

Όσον αφορά τις αρμοδιότητες που παραμένουν στην κα Αλειφέρη -καθώς δεν εκχωρούνται από τον Περιφερειάρχη- σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με τους γεωγραφικούς αντιπεριφερειάρχες είναι οι ακόλουθες:

α) συντονίζουν και εποπτεύουν τις υπηρεσίες της περιφέρειας που λειτουργούν στα όρια της περιφερειακής ενότητας,

β) εκτελούν τις αποφάσεις του περιφερειάρχη, του περιφερειακού συμβουλίου και της οικονομικής επιτροπής, που αφορούν την περιφερειακή ενότητα όπου είναι κατά τόπο αρμόδιοι,

γ) ασκούν όλες τις αρμοδιότητες που τους μεταβιβάζει ο περιφερειάρχης,

δ) διατυπώνουν εισήγηση προς το περιφερειακό συμβούλιο για το σχεδιασμό μέτρων πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας,

ε) έχουν την ευθύνη της διάθεσης και του συντονισμού δράσης του απαραίτητου δυναμικού και μέσων για την πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατάσταση των φυσικών και άλλων καταστροφών στην περιφερειακή ενότητά τους, σύμφωνα με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις που τους παρέχει ο περιφερειάρχης,

στ) προεδρεύουν του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της περιφερειακής ενότητας».