Τρίτη
30
Απρίλιος
TOP

Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ τα εγκαίνια των 18 ξενώνων Φρουράς στην Καλαμάτα (video)

Υπηρεσίες τουριστικού χαρακτήρα προσφέρει πλέον ο Ελληνικός Στρατός στα στελέχη για των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω ξενώνων φρουράς που δημιουργούνται ανά την Ελλάδα. Μια εξ αυτών εγκαινιάστηκε σήμερα στην Καλαμάτα παρουσία του αρχηγού του ΓΕΣ, βουλευτών, εκπρόσωπων της αυτοδιοίκησης και της εκκλησίας.

18 ξενώνες ένας εκ των οποίων καλύπτει τις ανάγκες Ατόμων με Αναπηρία προσφέρουν δυνατότητα διαμονής σε τουριστικές περιοχές όπως η Μεσσηνία με χαμηλό κόστος.

18 νέοι ξενώνες Φρουράς

Πρόκειται για τις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις της πρώην Λέσχης Αξιωματικών στη συμβολή των οδών Αριστομένους και Σοφοκλέους, πλησίον του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων. Στην τελετή παρέστη ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Μεσσηνίας, Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, ακολούθησαν ομιλίες από τον Διοικητή ΔΙΚΕ Πελοποννήσου, Υποστράτηγο Δ. Σκουφίδη, τον Διοικητή του 747 Τάγματος Μηχανικού, Αντισυνταγματάρχη Ν. Παπαμαργαρίτη και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου, Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, βασικού δωρητή του έργου της ανακαίνισης των εγκαταστάσεων. Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με την τοποθέτηση του Α/ΓΕΣ, Αντιστρατήγου Χαράλαμπου Λαλούση.

Ακολούθησε η κοπή της κορδέλας από τον Α/ΓΕΣ και τον κ. Κωνσταντακόπουλο και εν συνεχεία ξενάγηση στους χώρους των ξενώνων.

Στο πλαίσιο της τελετής ο Διοικητής ΔΙΚΕ Πελοποννήσου επέδωσε αναμνηστικές πλακέτες στον Α/ΓΕΣ, τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, τον Δήμαρχο Καλαμάτας, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας και τον εργολάβο Δημήτρη Σικαλιά.