Τρίτη
30
Απρίλιος
TOP

Τρεις οι δράστες του στυγερού εγκλήματος στην Κυπαρισσία

Για μια ακόμη φορά η Ελληνική Αστυνομία έδρασε ταχύτατα ξετυλίγοντας σε λίγα μόλις 24ωρα το κουβάρι της υπόθεσης του πτώματος που βρέθηκε σε ερημική παραλία στην Κυπαρισσία. 

Σύμφωνα με τις αστυνομικές πληροφορίες ο νεαρός άνδρας, Αλβανικής καταγωγής, βρέθηκε με τους τρεις δράστες, έναν 30χρονο Αλβανό, έναν 24χρονο ΡΟΜΑ και μια 30χρονη Ελληνίδα  σε μπαρ στην περιοχή. Ο 31χρονος σύμφωνα με τα όσα ήρθαν στο φως είχε μαζί του μεγάλο χρηματικό ποσό (περίπου 12 χιλιάδες ευρώ), γεγονός που φαίνεται πως αποτέλεσε το κίνητρο των τριών δραστών, με τους οποίους αποχώρησε κάποια ώρα αργότερα με προορισμό την ερημική παραλία Καρτελά της Κυπαρισσίας. Εκεί του κατάφεραν θανάσιμα χτυπήματα στο κεφάλι με μεταλλικό αντικείμενο με αποτέλεσμα να τον σκοτώσουν. Ακολούθως οι τρεις δράστες έθαψαν τον άτυχο άνδρα στην άμμο όπου βρέθηκε από περαστικό λιγότερο από 24ωρες αργότερα.

Η ΕΛ.ΑΣ. έφθασε γρήγορα στα χνάρια των δραστών αξιοποιώντας βιντεοληπτικό υλικό και λοιπά στοιχεία. Ύστερα από έρευνα σε οικία στο Ζευγολατιό όπου και εντοπίστηκαν αλλά και πάνω τους, βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 5.300 ευρώ, το οποίο δεν δικαιολογείται από τις δουλειές που έκαναν.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, οδήγησαν στην εξιχνίαση ανθρωποκτονίας σε βάρος 31χρονου αλλοδαπού, που έλαβε χώρα στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας. (Σχετ. το από 8.11.2022 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας)

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν τρία (3) άτομα, 30χρονος αλλοδαπός (αλβανός) , 24χρονος ημεδαπός (ΡΟΜΑ) και 30χρονη ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και ληστεία.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι την 7.11.2022 και πρώτες πρωινές ώρες, ανωτέρω δράστες μαζί με τον 31χρονο επιβιβάστηκαν σε όχημα, μετέβησαν σε ερημική παραλία, όπου του προκάλεσαν θανατηφόρα χτυπήματα, αφαιρώντας του παράλληλα χρήματα και στη συνέχεια τον έθαψαν στην άμμο.

 

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, ο 33χρονος και η 30χρονη εντοπίσθηκαν χθες (8.11.2022) το βράδυ σε τοπική κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, προσήχθησαν και συνελήφθησαν, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού.

 

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.