Σάββατο
28
Σεπτέμβριος
TOP

Αρχές Ιουνίου ξεκινούν οι πτήσεις Καλαμάτα – Ηράκλειο – Γ. Λαζαρίδης «Ανοίγουν νέες προοπτικές, το αεροδρόμιο Καλαμάτας πρέπει να βελτιωθεί»

Η έλευση του Ιουνίου θα σημάνει την έναρξη της νέας γραμμής αεροπορικών πτήσεων της Aegean-Olympic Air που θα συνδέει το Ηράκλειο με την Καλαμάτα δυο φορές την εβδομάδα ενδυναμώνοντας τις τουριστικές ροές προς την ευρύτερη περιοχή, και αντίστροφα, και συνολικά το τουριστικό προϊόν. Στο προσκήνιο ωστόσο έρχεται για μια ακόμη φορά το μείζον θέμα των υποδομών και δη του αεροδρομίου της Καλαμάτας. 

Αρχικά μιλώντας για την νέα γραμμή ο ο Γιώργος Λαζαρίδης, αντιδήμαρχος Καλαμάτας σημείωσε ότι η εξέλιξη αυτή σημαντική. «Είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς που η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνδεθεί με το Ηράκλειο και την Κρήτη, καθώς είναι ένας μεγάλος τουριστικός προορισμός της χώρας μας» τονίζοντας ότι «ανοίγουν νέες προοπτικές σημείωσε ώστε επισκέπτες από την Κρήτη και το Ηράκλειο να βρεθούν στην Καλαμάτα και αντίστροφα. Επιδίωξη της δημοτικής αρχής είναι η περαιτέρω ενδυνάμωσης της γραμμής». Οι προοπτικές συνεργασίας και μέσω κοινών δράσεων έχουν τεθεί επί τάπητος σε συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Καλαμάτα τον Μαΐο παρουσία του αντιδημάρχου Ηρακλείου Γιώργου Αγριμανάκη, οι οποίες θα συνεχιστούν και επί Κρητικού εδάφους όπου αναμένεται να βρεθεί το επόμενο διάστημα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καλαμάτας.

Στην εξίσωση και η σύνδεση με το εξωτερικό και συγκεκριμένα με το Παρίσι και τη Γαλλία που ωστόσο φέρνει στο προσκήνιο την επιτακτική ανάγκη βελτίωσης του αεροδρομίου που ως πύλη εισόδου για ολόκληρη την περιφέρεια αποτελεί την πρώτη εικόνα των επισκεπτών. Σε αυτή την ανάγκη στάθηκε ο Γιώργος Λαζαρίδης σημειώνοντας πως «Πρέπει το αεροδρόμιο να βελτιωθεί. Οι συνθήκες να γίνουν καλύτερες, ακόμα και για τα αεροπλάνα που φθάνουν στην πόλη μας. Ξεκινά ακόμα μια σύνδεση με το Παρίσι, με την Air France» και στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της στρατηγικής του δήμου Καλαμάτας όπως εξήγησε είναι «να βρεθούμε κοντά σε αυτούς τους προορισμούς και να προβάλλουμε την πόλη της Καλαμάτας» υπογραμμίζοντας ότι «Ξεκινάμε στρατηγικές συνεργασίες με επαγγελματίες του είδους».