Είναι ευρέως γνωστό ότι η πρόσληψη μεγάλης ποσότητας αλατιού αυξάνει την αρτηριακή πίεση. Άλλωστε, ποιος μπορεί να καταναλώσει τηγανητές πατάτες χωρίς την προσθήκη αλατιού, που απογειώνει την γεύση τους;
Αν και το αλάτι γενικά προσδίδει νοστιμιά στα φαγητά, η μείωση του αλατιού σε ημερήσια βάση, μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική κίνηση για την θωράκιση της καρδιάς, και, συνεπώς, την καλύτερη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
Όπως διαπιστώθηκε σε έρευνα που παρουσιάστηκε στο συνέδριο Scientific Sessions 2023 της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας και δημοσιεύθηκε στο ακαδημαϊκό περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης (JAMA), οι καταναλωτές πρόκειται να παρατηρήσουν πτώση στα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης, σε περίπτωση που αποφασίσουν να τρώνε ένα κουταλάκι αλατιού λιγότερο την ημέρα, ανεξάρτητα από το γεγονός, εάν ακολουθούν αντιϋπερτασική αγωγή.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
Πηγή: www.newsit.gr