Πέμπτη
19
Σεπτέμβριος
TOP

Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης 77 μεταναστών – Μεταφέρονται στην Καλαμάτα (video-pics)

Η περιπέτεια ανοιχτά του Μεσσηνιακού κόλπου συνεχίζεται για τους μετανάστες. 77 από αυτούς -ανάμεσά τους γυναίκες και μικρά παιδιά- εντοπίστηκαν 112 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, και, μετά το SOS που εξέπεμψαν μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας. Εκεί στις αποθήκες έχει διαμορφωθεί ένας χώρος προσωρινής φιλοξενίας. Η ανησυχία εντείνεται και για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς μια γενικευμένη σύρραξη αναμένεται να αυξήσει κατακόρυφα τις μεταναστευτικές ροές.

Ιστιοφόρο σκάφος με 77 επιβαίνοντες έμεινε ακυβέρνητο αργά χθες το βράδυ 112 ν.μ. ΝΔ της Πύλου. Άμεσα εξέπεμψε σήμα κινδύνου και ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος.

Οι 77 μετανάστες περισυνελέγησαν από κρουαζερόπλοιο που έπλεε στην περιοχή και αυτή την ώρα πλέουν προς το λιμάνι της Καλαμάτας, όπου αναμένεται να φτάσουν λίγο μετά τις 10 το πρωί. Σύμφωνα με το www.ertnews.gr στην Καλαμάτα θα γίνει η καταγραφή τους από το κεντρικό λιμεναρχείο της πόλης ενώ θα φιλοξενηθούν προσωρινά στο χώρο των αποθηκών μέχρι να αναχωρήσουν για κάποια οργανωμένη δομή φιλοξενίας μεταναστών στη χώρα.