Πέμπτη
17
Οκτώβριος
TOP

Μεγάλες ζημιές στην ελαιοκαλλιέργεια από την ανομβρία – Έκκληση να ενταχθεί η ζημιά στο κανονισμό αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ (video)

Σοβαρές ζημιές στην ελαιοκαλλιέργεια έχει προκαλέσει η ανομβρία και στην περιοχή της Τριφυλίας, με τους πρόεδρους των τοπικών κοινοτήτων της ΔΕ Κυπαρισσίας να ζητούν με επιστολή τους, από τους αρμόδιους φορείς, να ενταχθούν οι ζημιές από την ξηρασία και την ανομβρία στο καθεστώς αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ.

Η επιστολή απευθύνεται στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τους βουλευτές του νομού, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, το Δήμο Τριφυλίας, τον διοικητή του ΕΛΓΑ, τη ΔΑΟΚ Τριφυλίας και το υποκατάστημα ΕΛΓΑ Τρίπολης.

“Η παρατεταμένη ξηρασία έχει καταστρέψει σε μεγάλο βαθμό την παραγωγή ελαιολάδου. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι το ελαιόλαδο αποτελεί για μεγάλο τμήμα των δημοτών μας το μοναδικό εισόδημά τους! Ο ΕΛΓΑ ως ζωντανός οργανισμός οφείλει να προσαρμόσει τη λειτουργία του στα νέα κλιματικά δεδομένα και να εντάξει και τις ζημιές από την ξηρασία και την παρατεταμένη ανομβρία στο καθεστώς των αποζημιώσεων”, υπογράμμισε μιλώντας στην εκπομπή “Τι λες τώρα” η πρόεδρος της Τ.Κ. Κυπαρισσίας Μαρίκα Καραμπά, τονίζοντας ότι “αυτή η ζημιά θα έχει επιπτώσεις και στην παραγωγή της επόμενης χρονιάς”.