Δευτέρα
28
Οκτώβριος
TOP

Αισιοδοξία και πίστη στο στόχο δήλωσε ο Δημήτρης Σπανός – Η παρουσίαση του νέου κόουτς της Καλαμάτας (video & pic’s)

Μέρα τη μέρα θέλει να προσδώσει τη δική του φιλοσοφία που Κυρίως περιλαμβάνει το επιθετικό ποδόσφαιρο. Ο Δημήτρης Σπανός κατά την επίσημη παρουσίασή του από τη μεσσηνιακή ΠΑΕ, στάθηκε στην αναγκαιότητα η ομάδα να λειτουργεί υπό καθεστώς ηρεμίας και με αφοσίωση στη δουλειά που πρέπει να γίνει, θα έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο νέος κόουτς αναφέρθηκε στους λόγους που τον έπεισαν να αναλάβει τα ηνία της ομάδας ερχόμενος για πρώτη φορά στη Μεσσηνία, μίλησε για το πλάνο που έχει συμφωνήσει με τον Γιώργο Πρασσά αλλά και όσα ο ίδιος θέλει να πετύχει και τέλος την παρακαταθήκη που επιθυμεί να αφήσει πίσω του φεύγοντας. Πρωτίστως αναφέρθηκε στον Νίκο Αναστόπουλο, εξηγώντας πως η δική του συνεργασία με την Καλαμάτα δεν έχει καμία σχέση με εκείνη του απερχόμενου κόουτς.

Τον νέο κόουτς καλωσόρισε εκ μέρους της διοίκησης ο Γιώργος Ράλλης μεταφέροντας την ευχή όλων η ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Για το πρωτάθλημα τόνισε πως ειδικά ο β΄ όμιλος έχει μόνο μάχες και κάθε αγώνας θα είναι πιο δύσκολος από τον επόμενο, αφού τη μοίρα του υποβιβασμό θα τύχουν τέσσερις ομάδες, τοποθετώντας την Καλαμάτα σε εκείνες που θα διεκδικήσουν την άνοδο.

«Ο επιτυχημένος προπονητής από αυτήν την ομάδα, όταν φύγει θα πρέπει να έχει πάρει πρωτάθλημα. Κοιτάξτε, δεν υπάρχει περιθώριο λάθους. Δεν θέλω να δεσμεύω κανέναν. Και αν είναι και την πορεία μου, είμαι μακριά από καταστάσεις παράξενες, και ούτω καθεξής. Άρα, λοιπόν, αν είναι ευχαριστημένοι ή είμαστε ευχαριστημένοι όλοι, όλα είναι πιθανά. Αλλά τώρα, όμως, ο βασικός μας σκοπός είναι μέχρι το καλοκαίρι, και το βασικό όλων δεν είναι ο Σπάνος, ούτε ο προπονητής. Είναι να πάρει ομάδα πραγματικά», δήλωσε από τη μεριά του κ. Σπανός.

Για δηλώσει σε άλλο σημείο «Δεν θέλω να λέω πολλά. Και δεν θέλω να δίνω στον κόσμο και σε όλους σας ελπίδες, οι οποίες μπορούν να είναι λίγο… να βγούν από τα λόγια. Θέλω πρώτα να δουλέψω, πρώτα να δείξω πράγματα, και μετά.»

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 

«Καταρχήν, το επίπεδο του πρωταθλήματος έχει αναβαθμιστεί και το δείχνουν τα ρόστερ και τα μπάτζετ των ομάδων.» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σπανός. «Δηλαδή, πέρσι η πρόπερσι μπορεί κάποιες ομάδες να ήθελαν ένα συγκεκριμένο μπάτζετ, φέτος, νομίζω τα πράγματα έχουν λίγο ξεφύγει από αυτά που βλέπω τουλάχιστον Γιατί φαίνεται κιόλας ότι υπάρχουν παίκτες σε ενεργεία Σούπερ Λίγκ που έχουν πέσει σε μια κατηγορία παρακάτω. Και παρόλα αυτά, όμως, θεωρώ ότι η Σούπερ Λίγκ 2 έρχεται κοντά στη Σούπερ Λίγκ 1 αναφορικά με τα μπάτζετ, μην παρεξηγηθώ, γιατί η από πάνω κατηγορία είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.»

Ερωτηθείς έδωσε τη δική του ερμηνεία στο γιατί η μεσσηνιακή ομάδα παρά το γεγονός πως διαθέτει εύρωστη διοίκηση, ικανό μπάτζετ, δυνατό ρόστερ, επιτελείο και υποδομές δεν είναι σε θέση να το επιτύχει. «Μια ομάδα η οποία μπορεί να κάνει βήματα μπροστά πρέπει να στηριχθεί πρώτα απ’ όλα στην ηρεμία. Και όταν λέω ηρεμία εννοώ από όλους τους φορείς, από τη διοίκηση, από τον προπονητή, από τους παίχτες, από όλο τον κόσμο. Δεν είναι εύκολο αυτό. Οι μεγάλες ομάδες έχουν πίεση. Άρα, λοιπόν, εμείς θα πρέπει να δείξουμε ηρεμία σε κάποιο στραβοπάτημα. Γιατί όταν είσαι μεγάλη ομάδα, θεωρείσαι και στην πράξη μεγάλη ομάδα(…) Πρέπει όλοι να απορροφήσουμε το οτιδήποτε συμβαίνει ώστε να είμαστε ήρεμοι μέσα μας και να παίρνουμε σωστές αποφάσεις»

ΠΡΩΤΟ ΤΕΣΤ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Πρώτο τεστ την Κυριακή εκτός έδρας με αντίπαλο την Ηλιούπολη όπου δεν μπορεί να υπολογίζει στον Κωνσταντινόπουλο. Οι όποιες αλλαγές θα έρθουν στην πορεία όπως είπε καθώς εν όψει του αγώνα αυτού η γνωριμία, όπως σημείωσε, αλλά και οι πρώτες προπονήσεις με τη νέα του ομάδα είναι ταχύρρυθμες… η πορεία ωστόσο θα είναι αυτή που θα διαμορφώσει την συνολική εικόνα κομμάτι στο οποίο εστίασε ο νέος προπονητής της Μαύρης Θύελλας.

Σ. Τριάντου