Δευτέρα
28
Οκτώβριος
TOP

«Βγήκαν» οι κουκούλες για τη σκευωρία της Novartis -Α. Σαμαράς: «Έρχεται η ώρα της αλήθειας. Μέχρι τέλους. Για όλα- και για όλους»

Στην άρση του καθεστώτος προστασίας των δυο προστατευόμενων μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μαξίμος Σαράφης» στην υπόθεση της Novartis, προχώρησαν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.
Με βάση το ρεπορτάζ έπειτα από τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων πολιτικών που είχαν… στοχοποιηθεί στην υπόθεση της “Novartis”- αποφασίστηκε μετά από εισήγηση της επίκουρης εισαγγελέως Ελένης Παπαδοπούλου που υπηρετεί στην Οικονομική Εισαγγελία να αρθεί το καθεστώς προστασίας για τους δύο παραπάνω προστατευόμενους μάρτυρες της εν λόγω υπόθεσης.

Ακόμη αποφασίστηκε να ανασταλεί και το καθεστώς της προστασίας των δυο αυτών μαρτύρων από ποινικές διώξεις. Πλέον δεν αποκλείεται μετά τη δικαστική αυτή εξέλιξη πολιτικοί που ενοχοποιήθηκαν ως δωρολήπτες από τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες, να κινηθούν δικαστικά εναντίον τους. Σημειώνεται ότι εκτός του καθεστώτος προστασίας, αίρεται και ο χαρακτηρισμός και των δύο ως μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος.

Αντώνης Σαμαράς για Novartis: «Έρχεται η ώρα της αλήθειας μέχρι τέλους»

Άκρως χαρακτηριστική η δήλωση μετά την γνωστοποίηση της απόφασης να αρθεί η προστασία δυο μαρτύρων του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά:

“Η απόφαση της Δικαιοσύνης είναι ιδιαίτερα σημαντική. Διότι ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος για την πλήρη κι επίσημη αποκάλυψη της σκευωρίας Novartis. Θα φανερωθούν τα αίτια και οι πρωταγωνιστές αυτής της αθλιότητας. Χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτήν την εξέλιξη. Έρχεται η ώρα της αλήθειας. Μέχρι τέλους. Για όλα- και για όλους!”

Π. Μαρινάκης: Απόφαση που «βγάζει τις κουκούλες από τους ψευδομάρτυρες της σκευωρίας Novartis»

Για απόφαση-σταθμό της Δικαιοσύνης που «βγάζει τις κουκούλες από τους ψευδομάρτυρες της σκευωρίας Novartis» κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινακης σε γραπτή του δήλωση

Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ

Αδ. Γεωργιάδης: Ημέρα δικαίωσης που αφαιρεί την «κουκούλα» από τους προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis 

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ουπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης κάνοντας λόγο για για ημέρα δικαίωσης σχετικά με την εισαγγελική απόφαση που αφαιρεί την «κουκούλα» από τους προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis.

Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ

Ανδρ. Λοβέρδος: «Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας»

Σε ανάρτηση προχώρησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, μετά την άρση του καθεστώτος προστασίας των δυο προστατευόμενων μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μαξίμος Σαράφης» στην υπόθεση της Novartis.

Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ

Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος για Novartis: Δεστεμπασίδης ο κουκουλοφόρος «Σαράφης», Μαραγγέλη η «Κελέση»

Την απόφαση της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος για την άρση του καθεστώτος των προστατευόμενων μαρτύρων της σκευωρίας Novartis φέρνει στο φως της δημοσιότητας το protothema.gr.

Σύμφωνα με το έγγραφο που υπογράφεται από την Επίκουρο Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Ελένη Γ. Παπαδοπούλου τα πραγματικά στοιχεία των περίφημων μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες “Μάξιμος Σαράφης” και “Αικατερίνη Κελέση” είναι Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης και Μαρία Μαραγγέλη.

Όπως προκύπτει από το έγγραφο που απευθύνεται στην εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτα Φακού, η κυρία Μαραγγέλη εντάχθηκε στο καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα το 2017 ενώ ένα χρόνο αργότερα μπήκε η “κουκούλα” και στον κ. Δεστεμπασίδη.

Το έγγραφο αναφέρει:

Σε συνέχεια της με αρ 1987/2024 παραγγελίας του Προϊσταμένου του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και της με αρ πρωί. 2081/2024 παραγγελίας σας, σας γνωρίζω ότι εξέδωσα τις με αρ. ΑΠ 7 και 8/2024, αντίστοιχα, διατάξεις άρσης των με αρ 12/2017 και 1/2018 διατάξεων του πρώην επίκουρου Εισαγγελέα Εγκλημάτων κατά της Διαφθοράς που αφορούν τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος με την κωδική ονομασία “Αικατερίνη Κελέση” και “Μάξιμος Σαράφης”.

Σας επισυνάπτω αντίγραφα των ως άνω διατάξεων και σας γνωρίζω ότι τα πραγματικά στοιχεία των μαρτύρων είναι Μαρία ΜΑΡΑΓΓΕΛΗ του Κλεάνθη … και Φιλίστωρ ΔΕΣΤΕΜΠΑΣΙΔΗΣ του Χαραλάμπους…”.

Δείτε το έγγραφο:

Διαβάστε περισσότερα στο δημοσίευμα του www.protothema.gr πατώντας εδω ΕΔΩ

Πόσα χρήματα μοιράστηκαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες της υπόθεσης Novartis

Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ πήραν ως αμοιβή για τις καταθέσεις τους οι προστατευόμενοι μάρτυρες της Novartis, των οποίων οι κουκούλες βγαίνουν σήμερα μετά την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης.

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες που κατηγόρησαν δέκα πολιτικά πρόσωπα, ισχυριζόμενοι ότι είχαν εμπλοκή σε σκάνδαλο της Novartis με χρηματισμούς, μοιράστηκαν 56 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 26 μοιράστηκαν στους τρεις «κουκουλοφόρους», ενώ άλλα 30 εκατομμύρια φέρεται να πήρε ο δικηγόρος τους Παύλος Σαράκης.

Διαβάστε περισσότερα στο δημοσίευμα του www.iefimerida.gr πατώντας εδω ΕΔΩ