
Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η απόλυση ενός εργαζόμενου στην Καπνοβιομηχανία Καρέλια ΑΕ με ένα δριμύ κατηγορώ να βγαίνει από το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων. Στην ανακοίνωση του Σωματείου γίνεται λόγος για μια παράνομη, καταχρηστική και άδικη απόλυση ενός από τα πλέον ικανά στελέχη, για λόγους εκφοβιστικούς και εκδικητικούς. Στέλεχος μάλιστα που όχι μόνο δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα αλλά επιβραβεύτηκε από την ίδια την εταιρεία που τον τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες με τα γωστά μπόνους παραγωγικότητας την εταιρεία που τώρα του δείχνει “το σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπό της… διαλυοντας το μέλλον ενός νέου πατέρα με ένα μωρό λίγων μηνών”. Το σωματείο μιλά για “αποκεφαλισμό” με “ξαφνικό θάνατο” και αναφέρεται σε κινήσεις που επιδιώκουν “την τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό των υπόλοιπων εργαζομένων”. Μάλιστα στην κατάληξη της ανακοίνωση ζητείται να πάρουν πίσω την απόλυση αυτή για να μην μείνουν “με τη ρετσινιά μιας απόλυσης που συζητείται και ΒΟΑ όλες αυτές τις ημέρες από τους εργαζόμενους που τούς χαρακτηρίζουν… ΩΣ ΟΝΕΙΡΟΘΑΦΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ”
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Καταγγέλλουμε την Καπνοβιομηχανία Καρέλια ΑΕ για την ΠΑΡΑΝΟΜΗ, ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ και ΑΔΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ του συνάδελφου, Κυριακόπουλου Παναγιώτη.
Μία απόλυση που έρχεται ενάντια στη ΛΟΓΙΚΗ, στα ΠΙΣΤΕΥΩ και την ΙΣΤΟΡΙΑ της Καπνοβιομηχανίας Καρέλια ΑΕ, σε μία εποχή που η εταιρεία ψάχνει αγωνιωδώς να βρει νέους και ικανούς εργαζόμενους, αυτοί απολύουν τους ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΥΣ, χωρίς αιτία και αφορμή, καθαρά για λόγους ΕΚΦΟΒΙΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΥΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΗ ΝΟΗΜΟΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
Ο συνάδελφος, Κυριακόπουλος Παναγιώτης, εργάζεται επί 12 συναπτά έτη στην εταιρεία και είναι ένας από τους ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ εργαζομένους- τεχνικούς, ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ να δώσει κανένα δικαίωμα είτε με την συμπεριφορά του είτε στην εργασία, ο οποίος χαρακτηρίζεται για τον επαγγελματισμό του και το ήθος του. Μάλιστα, είχε βραβευτεί από την εταιρεία αρκετές φορές με τα γνωστά μπόνους παραγωγικότητας και όμως, αυτόν τον εργαζόμενο η εταιρεία τον αποτελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες, δείχνοντας το σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπό της, διαλύοντας το μέλλον του, τη ζωή του και τον προγραμματισμό του μιας και είναι ΝΕΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ με ένα μωρό μόλις λίγων μηνών.
ΝΤΡΟΠΗ, ΝΤΡΟΠΗ, ΝΤΡΟΠΗ.
Μάλιστα, η εταιρεία δεν είχε το ΘΑΡΡΟΣ να πράξει τα νόμιμα του υπάρχοντος εσωτερικού κανονισμού, που και οι ίδιοι έχουν υπογράψει, να καλέσουν τον εργαζόμενο σε απολογία και επέλεξαν να τον «ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΟΥΝ» ΜΕ ΞΑΦΝΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ.
Αποδεικνύοντας έτσι ότι δεν τους ενδιαφέρει η αναζήτηση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ, αλλά αποκλειστικά η τιμωρία του εργαζόμενου, επιδιώκοντας την τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό των υπόλοιπων εργαζομένων.
Το σωματείο καλεί και ζητά από τη ΓΣΕΕ, από όλες τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα σωματεία, τους εργαζόμενους, αλλά και όλη την κοινωνία της Καλαμάτας να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις και τους νόμιμους τρόπους τον συνάδελφο εργαζόμενο για τη δικαίωση της πιο άδικης απόλυσης που έχει συμβεί ποτέ στην Καπνοβιομηχανία Καρέλια ΑΕ.
Καλούμε, έστω και την ύστατη στιγμή, την εταιρεία να πάρει πίσω την ΑΔΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ του συναδέλφου μας και να μην μείνουν με τη ρετσινιά μιας απόλυσης που συζητείται και ΒΟΑ όλες αυτές τις ημέρες από τους εργαζόμενους που τούς χαρακτηρίζουν …
ΩΣ ΟΝΕΙΡΟΘΑΦΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ.