Ξεκινά άμεσα η εφαρμογή του άρτι ψηφισθέντος εργασιακού νόμου για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, καθώς τρεις κομβικές ρυθμίσεις που αποτελούν τους στυλοβάτες για τις αυξήσεις μισθών θα πρέπει να δρομολογηθούν έως το τέλος Μαρτίου.
Οι αυξήσεις που θα φέρουν οι νέες συλλογικές συμβάσεις μπορεί να φτάνουν έως και 20%, πάνω από τον εκάστοτε κατώτατο μισθό, που σημαίνει ότι πολλοί εργαζόμενοι που σήμερα αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, θα μετακινηθούν σε υψηλότερους “κλαδικούς” μισθούς.
Στην πράξη τα 880 ευρώ τον μήνα χωρίς επιδόματα που λαμβάνουν σήμερα πολλοί εργαζόμενοι θα γίνουν 1.100 ευρώ βασικός μισθός με την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων.
Σύμφωνα με τον οδικό χάρτη του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έως το τέλος Μαρτίου θα πρέπει να προωθηθούν οι εφαρμοστικές αποφάσεις που προβλέπουν:
Διαβάστε περισσοτερα στο ρεπορτάζ του thetoc.gr πατώντας εδώ