Κυριακή
3
Μάρτιος
TOP

Αχαΐα: Δύο παιδιά της ίδιας οικογένειας πέθαναν σε ένα χρόνο

Τους θανάτους δύο παιδιών μέσα σε ένα χρόνο θρηνεί μια οικογένεια στην Κάτω Αχαΐα με τα αίτια της τραγωδίας να μην έχουν γίνει προς το παρόν γνωστά.

Συγκεκριμένα μια νεαρή μητέρα μέσα σε δυο χρόνια έφερε στη ζωή δυο παιδιά, τα οποία πέθαναν το ένα 20 ημερών και το άλλο δυο μηνών, που πέθαναν σε διάστημα 15 μηνών, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Την περασμένη εβδομάδα- μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» όπου είχε μεταφερθεί με σπασμούς- πέθανε το δύο μηνών μωρό, ενώ η κλινική του κατάσταση δεν υποδήλωνε κάτι ανησυχητικό, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Οι γιατροί δεν εντόπισαν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Μετά τον θάνατο του παιδιού, η μητέρα ενημέρωσε τους θεράποντες ιατρούς πως πριν από ένα χρόνο είχε χάσει μία ακόμη κόρη. Πρόκειται για το μόλις 20 ημερών πρώτο παιδί της οικογένειας, το οποίο πέθανε τον Ιούλιο του 2022, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Από την νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, δεν εξέχθησαν συμπεράσματα για τις συνθήκες και τα αίτια του θανάτου του. Σε ό,τι αφορά στο παιδί δύο μηνών που πέθανε τώρα, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά τα αποτελέσματα της νεκροψίας που διενεργήθηκε το περασμένο Σάββατο.

Έρευνα και για δύο ακόμα παιδιά της οικογένειας

Οι γιατροί εξετάζουν το ενδεχόμενο οι θάνατοι να έχουν γονιδιακό υπόβαθρο, καθώς στην ευρύτερη οικογένεια έχουν καταγραφεί άλλες δύο περιπτώσεις μωρών που κατέληξαν.

Το 2014 πέθανε η 1,5 ετών κόρη της γιαγιάς των παιδιών που κατέληξαν τον τελευταίο χρόνο. Πρόκειται για τη μητέρα της νεαρής γυναίκας. Σε εκείνη την περίπτωση, το παιδί είχε μεταφερθεί στο «Αγία Σοφία», έπειτα από σπασμούς που εκδήλωσε. Αφού έλαβε εξιτήριο, βρέθηκε νεκρό στην κούνια του και πληροφορίες αναφέρουν πως ο θάνατός του αποδόθηκε σε λοίμωξη του αναπνευστικού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η γιαγιά είχε χάσει άλλη μία κόρη, που εξαιτίας της κρισιμότητας της κατάστασης, αεροβαπτίστηκε.

Πηγή: lifo.gr Με πληροφορίες από pelop.gr